Hodnota bitcoinu sa na istý čas prudko navýšila

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 17:23 • 2 min
Hodnota bitcoinu sa na istý čas prudko navýšila

NEW YORK - Od novembra minulého roku sa kurz Bitcoinu dostal na najvyššiu úroveň. Zatiaľ nie je celkom isté, čo spôsobilo rapídny obrat kryptomeny v tak krátkom časovom slede. Niektorí obchodníci sa domnievajú, že po prekročení hranice 4200 USD sa opäť zvýšil záujem o bitcoin.

slovakia

left justify in out

Kurz bitcoinu sa počas dnešného dňa na luxemburskej burze Bitstamp dostal na krátky čas až nad 5000 USD. V priebehu jedného dňa trhová hodnota najväčšej digitálnej meny vyskočila o vyše 14 miliárd USD.

 

img

 

Výrazná volatilita bitcoinu, teda miera kolísania hodnoty meny, nepredstavuje už nič nové. No aj napriek tomu sa kolísanie kurzu v priebehu tohto roku pohybovalo na relatívne nízkej úrovni. Polepšili si aj ďalšie kryptomeny, keď ethereum a XRP stúpli približne o 7 %.

 

"Bitcoinový trh a trh kryptomien vo všeobecnosti je stále relatívne malý v porovnaní s inými trhmi a emocionálny," uviedol Jehan Chu, partner v investičnej a poradenskej firmy v oblasti kryptomien Kenetic Capital.

 

img

 

Trh podľa neho stále podlieha vlnám nadšenia. Preto si myslí, že rapídne posilnenie bitcoinu počas dnešného dňa nie je nič neobvyklého. Bitcoin po čase stratil časť ziskov, popoludní sa dokonca jeho kurz s plusom 16 % v New Yorku nachádzal na úrovni 4800 USD.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona