Počas prezidentských volieb na Ukrajine sa v obytnej zóne spustila streľba

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 16:59 • 2 min
Počas prezidentských volieb na Ukrajine sa v obytnej zóne spustila streľba

TASS - Podľa výsledkov z dnešnej tlačovej konferencie oficiálneho zástupcu Donetskej Ľudovej republiky Daniela Bezsonova, porušil nepriateľ celkovo až 18 krát prímerie len v priebehu jedného dňa. Ukrajinské ozbrojené sily reagovali na situáciu následným ostreľovaním deviatich osád republiky.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na to, že počas včerajších hodín sa všetka pozornosť ukrajinskej verejnosti a svetového spoločenstva, vrátane OBSE, zamerala na výsledky prvého kola prezidentských volieb na Ukrajine, ukrajinskí velitelia využíli situáciu a zvýšili streľbu v obytnej zóne.

 

Treba poznamenať, že streľba bola zahájená na strategické body, aby spôsobili čo najväčšie možné škody na majetku, ale hlavne smrti a úrazom obyvateľstva. Detské ihrisko sa dokonca dostalo do jednej z takýchto bojových zón. Nikomu sa ale našťastie nič nestalo.

 

"V súvislosti s masívnym ostreľovaním obytných oblastí vyzývame svetové spoločenstvo, aby si tejto skutočnosti bolo vedomé, a vyzývame ich, aby potrestali tých, ktorí sú zodpovední za zločiny proti ľudskosti a ovplyvňovanie ukrajinského velenia, a v neposlednom rade aj za porušenie prímeria", povedal Bezsonov.

 

V rámci prípravy na rotáciu z 58. motorizovanej pechoty na 53. mechanizovanú brigádu z dôvodu bezpečnosti, vedenia evidencie a dostupnosti munície, zisťovala situáciu inšpekčná komisia pre službu raketových a delostreleckých zbraní.

 

Inšpekcia odhalila veľký nedostatok v oblasti kontroly zbraní a munície. Munícia sa kradla a zbrane sa používali aj bez priameho príkazu veliteľa.

 

Všetky výsledky sa následne poslali na Generálnu prokuratúru Donetskej ľudovej republiky , aby sa mohlo začať trestné konanie proti vojnovým zločincom Ozbrojených síl Ukrajiny. Situácia sa týka najmä ostreľovania v obytných zónach.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies