Hnutie #MeToo obvinilo speváka z obťažovania, ten spáchal samovraždu

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 09:00 • 2 min
Hnutie #MeToo obvinilo speváka z obťažovania, ten spáchal samovraždu

MEXIKO - Populárny mexický spevák bol hnutím #MeToo obvinený zo sexuálneho obťažovania, nezvládol nápor a včera spáchal samovraždu.

slovakia

left justify in out

V poslednom období populárne hnutie #MeToo zaznamenalo vo svete nebývalý rozruch. Vyzýva totiž všetky obete sexuálneho obťažovania v oblasti šoubiznisu, aby vyšli s pravdou von a vyslovili mená tých, ktorí im ublížili alebo sa pokúsili ublížiť. Je jasné, že akékoľvek sexuálne obťažovanie je neprípustné, no hranica medzi nie zámerným, napríklad nevhodným komplimentom a reálnym obťažovaním je tenká, na čo sa odvolávajú aj viaceré známe osobnosti, podľa ktorých sa tieto obvinenia často nafukujú, zvrhávajú a bez reálnych základov ničia ľuďom životy.

 

Podobná situácia momentálne vznikla aj v Mexiku. Hnutie #MeToo Mexico totiž spôsobilo veľké prekvapenie a aj vlnu nevôle medzi hudobníkmi, novinármi, vydavateľmi i na univerzitách. Na Twitteri totiž vznikla možnosť anonymne obviniť ktorúkoľvek známu osobnosť zo sexuálneho obťažovania. Kritici s týmto fenoménom kategoricky nesúhlasia, pretože takto môže každý používateľ sociálnu sieť zneužiť, aby kohokoľvek krivo obvinil. A hoci sa jeho slová nebudú zakladať na pravde, obvinenému to zničí kariéru aj život. Podobne ako v prípade známeho mexického rokového speváka Armanda Vegu Gila, člena rockovej hudobnej skupiny Botellita de Jerez.

 

img

 

Gil bol totiž obvinený, že pred viac ako 10 rokmi sexuálne zaútočil na 13-ročnú nádejnú speváčku. Žena vyhlásila, že sa s hudobníkom spoznala, keď mal 50 rokov. Ten ju mal pozvať k sebe domov a robiť jej neželané sexuálne návrhy. Na základe tohto obvinenia sa spevák rozhodol dobrovoľne si vziať život.

 

img

 

Tesne pred tým, ako k tragédii došlo, uverejnil hudobník na Twitter list, v ktorom svoje pohnútky vysvetľuje. Ako uviedol, samovražda nie je priznaním viny, ale práve naopak, jednoznačným, kategorickým a radikálnym odmietnutím tohto obvinenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies