Mark Zuckerberg rozprával v diskusii o Kuciakovi aj Čaputovej

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 16:17 • 2 min
Mark Zuckerberg rozprával v diskusii o Kuciakovi aj Čaputovej

Mark Zuckerberg príjemne prekvapil. Neušla mu totiž situácia na Slovensku. Vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice, nás vo svete jednoznačne zviditeľnila. Najnovšie i o nedávnej výhre rozpráva práve zakladateľ sociálnej siete Facebook vo svojom videu. Zhovára sa v ňom s Mathiasom Döpfnerom, šéfom vydavateľstva Axel Springer.

slovakia

left justify in out

Tento rok Mark organizuje sériu diskusií o budúcnosti technológií a žurnalistike v spoločnosti. Tentokrát si sadol s Mathiasom Döpfnerom v Berlíne. 

 

Svoju kariéru začal ako novinár a teraz je generálnym riaditeľom Axel Springer, najväčšieho vydavateľa v Európe.

 

Hovorili o tom, akú úlohu zohráva kvalita novinárstva pri budovaní informovaných komunít a princípov, ktoré by mal Facebook použiť na vytvorenie správy o novinkách, aby sa mohli objaviť vysoko kvalitné správy, vrátane obchodného modelu a ekosystému na jeho podporu.

 

„Myslím si, že jeden z novinárov Axel Springer sa podujal otvoriť dôležitú investigatívnu žurnalistiku o témach daňových podvodoch na Slovensku, čo inšpirovalo ženu, ktorá kandidovala a vyhrala voľby, aby mohla začať masívnu kampaň proti korupcii,“ povedal sám Zuckerberg.

 

Diskutovali aj o vízii zameranej na ochranu súkromia, ktorú stanovil pre budúcnosť sociálnych sietí a štyri nápady na reguláciu internetu, ktoré uverejnil tento víkend.

 

"Je pre mňa dôležité, aby sme ľuďom pomohli získať dôveryhodné správy a nájsť riešenia, ktoré pomôžu novinárom po celom svete vykonávať svoju dôležitú prácu," poznamenal Mark.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies