Mercedes-Benz v stredu otvorí svoj prvý závod v Rusku

NETKY.SK • 2 Apríl 2019, 20:14 • 2 min
Mercedes-Benz v stredu otvorí svoj prvý závod v Rusku

MOSKVA- Ruský prezident Vladimir Putin a nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier v stredu (3. 4.) otvoria prvý ruský závod automobilky Mercedes-Benz.

slovakia

left justify in out

Šéf materského koncernu Daimler Dieter Zetsche tým otvorí "novú kapitolu v histórii" firmy v Rusku, uviedol v utorok Daimler. Závod, ktorého výstavba stála vyše 250 miliónov eur, sa nachádza pri Moskve a zamestná vyše 1000 ľudí.

 

img

Peter Altmaier. Zdroj: TASR

 

Z pohľadu Moskvy je otvorenie závodu tiež pozitívnym znakom v ekonomicky ťažkých časoch. Aktivity zahraničných firiem vrátane nemeckých v krajine sú totiž z dôvodu sankcií proti Moskve obmedzené.

 

Altmaier bude s Putinom hovoriť aj o aktivitách nemeckých firiem v Rusku, uviedlo nemecké ministerstvo hospodárstva. Altmaier sa pokúsi lobbovať pre zlepšenie investičnej klímy. To je už tretia Altmaierova návšteva Ruska, odkedy v roku 2018 zaujal svoj post.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies