Archív článkov za Júl 2020, strana 1

Otvor článok

Keď Thurzovci kedysi usporiadavali oslavy, vždy to stálo za to

1.7 2020 07:02

Na históriu by sa zabúdať nemalo.

Otvor článok

Výrazný pokles ropných zásob v USA podporil ceny ropy

1.7 2020 08:24

TOKIO - Ceny ropy v stredu vzrástli, keď trhy zareagovali na informácie z USA, že tamojšie zásoby ropy klesli v minulom týždni výraznejšie, než sa očakávalo.

Otvor článok

Hongkonská polícia zatkla prvú osobu na základe nového zákona o bezpečnosti

1.7 2020 08:43

HONGKONG - Muž, u ktorého našli vlajku nezávislého Hongkongu, sa stal prvou osobou zatknutou na základe nového čínskeho zákona o národnej bezpečnosti, ktorý platí pre toto autonómne územie Číny. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Otvor článok

Žiakom sa začali letné prázdniny, v auguste budú môcť navštevovať letné školy

1.7 2020 09:07

BRATISLAVA – Žiakom základných a stredných škôl sa začali v stredu letné prázdniny. Počas júla a augusta si budú môcť oddýchnuť od školských povinností.

Otvor článok

Plamene pohltili po výbuchu byty v Prahe

1.7 2020 10:00

PRAHA - ​Rozsiahly požiar dvoch bytov po výbuchu likvidujú od stredajšieho rána hasiči v pražských Holešoviciach.

Otvor článok

Odvodnite sa a vylepšite si postavu na poslednú chvíľu

1.7 2020 11:19

Máte pred dovolenkou a rada by ste sa na nej cítili čo možno najlepšie, hoci ste kvôli karanténe pribrala nejaké to kilo navyše a vaše celulitída dosiahla úspech?

Otvor článok

Ruský miliardár počas koronakrizy predal tri luxusné autá, aby mohol vyplácat mzdy

1.7 2020 11:19

Moskva - Ruský podnikateľ Emin Agalarov povedal, že musel predať vzácne vozidlá zo svojej osobnej zbierky, aby pomohol firme počas koronakrízy.

Otvor článok

Moskovská burza spusti možnosť obchodovania s ropou za záporné ceny

1.7 2020 14:21

Moskva - Moskovská burza spustí možnosť obchodovať s ropnými futures za záporné ceny. Táto funkcia je zavedená po aprílovom poklese cien ropy do negatívnych čísiel.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Raši sa vyjadril ohľadom vzniku nového ministerstva

1.7 2020 14:38

BRATISLAVA - Transformácia Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bude stáť státisíce eur. Tvrdí to opozičný poslanec Národnej rady (NR) SR a predchodca šéfky nového ministerstva Veroniky Remišovej (Za ľudí) Richard Raši.

Otvor článok

Prezidentka Zuzana Čaputová poverila Veroniku Remišovú riadením nového ministerstva

1.7 2020 14:51

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová poverila v stredu doterajšiu podpredsedníčku vlády pre investície a informatizáciu Veroniku Remišovú (Za ľudí) riadením nového Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Otvor článok

SaS vyzýva Kollára aby rezignoval na funkciu predsedu NRSR

1.7 2020 15:55

BRATISLAVA - Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) vyzval Borisa Kollára (Sme rodina) na odstúpenie z pozície predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Oznámila to predsedníčka poslaneckého klubu strany Anna Zemanová a predseda strany a minister hospodárstva Richard Sulík.

Otvor článok

Brazília obmedzuje vstup cudzincov do krajiny

1.7 2020 16:33

SAO PAULO - Vláda Brazílie obmedzí pre cudzincov na 30 dní vstup do krajiny z dôvodu pandémie nového druhu koronavírusu. Uvádza sa to vo vládnom nariadení zverejnenom v utorok večer v oficiálnom vestníku.

Otvor článok

Palestínčania v pásme Gazy protestujú proti Trumpovej anexii

1.7 2020 16:40

GAZA - Desaťtisíce Palestínčanov protestovali počas dnešného dňa v pásme Gazy proti zámeru Izraela anektovať časti okupovaného Predjordánska a proti blízkovýchodnému mierovému plánu prezidenta USA Donalda Trumpa.

Otvor článok

Koronavírus je podľa ministra Krajčího rovnako nebezpečný

1.7 2020 17:20

BRATISLAVA - Nový koronavírus je stále rovnako nebezpečný, zmenila sa len epidemiologická situácia. V stredu to po rokovaní vlády uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Otvor článok

Praha sa na Karlovom moste rozlúčila s koronakrízou

1.7 2020 18:01

PRAHA - V utorok večer sa na Karlovom moste v Prahe uskutočnila hostina, prostredníctvom ktorej sa verejnosť symbolicky rozlúčila s obdobím krízy spôsobenej novým koronavírusom a privítala prázdniny.

Otvor článok

Xavi ako tréner Barcelony nie je nereálny ťah

1.7 2020 18:58

Španielsky veľkoklub FC Barcelona možno už v blízkej budúcnosti čaká výmena trénera, ale legendárny Xavi Hernández (40) na vratkú stoličku zatiaľ nezasadne.

Otvor článok

Hejková sa dočkala veľkej pocty, stala sa najlepšou trénerkou Euroligy

1.7 2020 19:35

BRATISLAVA - Slovenku Natáliu Hejkovú vyhlásili za najúspešnejšiu trénerku modernej éry ženskej basketbalovej Euroligy. Informuje o tom oficiálny web Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA).

Otvor článok

Za dobrotu sa na žobrotu nechodí

2.7 2020 07:03

Všetkého je akosi príliš málo alebo príliš veľa.

Otvor článok

Jún bol bohatý na zrážky a chudobný na slnko

2.7 2020 09:12

BRATISLAVA – Jún 2020 bol na väčšine územia Slovenska teplotne nadnormálny, pričom aj zrážok spadlo na mnohých miestach viac ako obvykle.

Otvor článok

Užitočné rady pred cestou do okolitých krajín pre autoturistov

2.7 2020 10:03

BRATISLAVA – Slovinsko, ktoré sa dotýka Álp a obmývajú ho vody Jadranského mora, je vyhľadávané dovolenkármi zo Slovenska nielen pre horskú turistiku, ale aj malebnú riviéru, hoci pobrežie má len 47 kilometrov.

Otvor článok

Zákon na odoberanie titulov treba dobre premyslieť, aby nebol bezzubý

2.7 2020 12:50

BRATISLAVA – Zákon, ktorý bude upravovať odoberanie titulov, treba dobre premyslieť, aby na jednej strane nebol bezzubý a zároveň, aby nedošlo k poškodzovaniu ľudí.

Otvor článok

Za zmeny a doplnenia ústavy hlasovalo viac ako tri štvrtiny Rusov

2.7 2020 13:05

MOSKVA - Ústredná volebná komisia Ruskej federácie zhrnula výsledky hlasovania o ústavných zmenách a doplneniach na základe spracovania všetkých 100 percent protokolov.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Smer odvolanie Kollára riešiť nebude, problém vidí Fico v postupe koalície

2.7 2020 14:41

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD zrejme nebude pre kauzu diplomovej práce iniciovať odvolávanie predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kolára (Sme rodina) z funkcie. Podstatnejšie pre stranu je, čo v tejto súvislosti robí vládna koalícia.

Otvor článok

Fajčenie napomáha k ochoreniu na COVID-19, tvrdí WHO

2.7 2020 15:10

LONDÝN - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že fajčenie sa spája s vyšším rizikom ťažkého priebehu ochorenia COVID-19 a úmrtia naň u hospitalizovaných pacientov, hoci WHO nevie presne uviesť, o koľko je toto riziko väčšie.

Otvor článok

Albánsko a Severné Macedónsko sú o krok bližšie k vstupu do EÚ

2.7 2020 15:39

BRUSEL - Európska komisia (EK) predložila vo štvrtok Rade EÚ návrhy rokovacích rámcov pre Albánsko a Severné Macedónsko, v ktorých sa stanovujú usmernenia a zásady pre prístupové rokovania s týmito krajinami.

Otvor článok

Legenda a kapitán MŠK Žilina končí s futbalom už po tejto sezóne

2.7 2020 16:53

Domáci súboj s Michalovcami 11. júla od 18.00 h nebude len posledný zápas pre futbalistov MŠK Žilina v aktuálnej sezóne Fortuna ligy, ale aj rozlúčka s kariérou legendy slovenských trávnikov Viktora Pečovského.

Otvor článok

Európa je na prvom mieste v rebríčku WHO ohľadom spotreby alkoholu

2.7 2020 16:54

MOSKVA - Podľa správy "Stanovenie ceny alkoholu v európskom regióne Svetovej zdravotníckej organizácie" je Európa na prvom mieste v celosvetovej spotrebe alkoholu.

Otvor článok

Ruským atlétom pod neutrálnou vlajkou hrozí neúčasť na medzinárodných podujatiach

2.7 2020 17:19

BERLÍN - Ruská atletická federácia (RusAF) nestihla do stanoveného termínu zaplatiť pokutu za dopingovú aféru. Reálne tak hrozí, že o možnosť súťažiť na medzinárodných podujatiach prídu aj preverení atléti pod neutrálnou vlajkou.

Otvor článok

Pri kúpe automobilu si treba všímať, či nebol počas povodní zatopený

2.7 2020 19:04

Na základe skúseností z minulých rokov sa krátko po lokálnych záplavách začínajú u niektorých predajcov či v inzercii objavovať zaplavené vozidlá. Moderné autá, ktoré majú množstvo elektroniky, môžu byť po zatopení v prevádzke na ceste životu nebezpečné.

Otvor článok

Poradil jej, ako má čo najviac ublížiť manželovi

3.7 2020 06:58

Keď niekto ublíži, prvotná reakcia je bolesť. Tá býva taká ochromujúca, až vyráža dych, oberá o spánok a aj o chuť do jedla. Slnko nie je také pekné a horúce, pohľad na čosi krásne nevyvoláva zvyčajné zimomriavky.

Otvor článok

Premiér odcestoval do Varšavy na summit premiérov krajín V4

3.7 2020 08:52

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) odcestoval v piatok do Varšavy, kde sa zúčastní na stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

Otvor článok

V Starom Meste vyrástlo vyhliadkové kolo

3.7 2020 09:05

BRATISLAVA – Bratislava má novú atrakciu, na Vajanského nábreží v bratislavskom Starom Meste vyrástlo vyhliadkové kolo.

Otvor článok

Búrky sa môžu vyskytnúť najmä na východe a časti stredného Slovenska

3.7 2020 09:21

BRATISLAVA – Búrky sa v piatok môžu vyskytovať najmä na východnom a v niektorých okresoch stredného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Informuje o tom na svojom webe.

Otvor článok

Rusko predstavuje nový protilietadlový raketový systém S-500, ktorý dokáže zničiť nadzvukové zbrane vo vesmíre.

3.7 2020 10:08

MOSKVA - Nový ruský systém S-500 „Prometheus“ bude schopný zničiť nadzvukové zbrane v blízkosti Zeme, povedal v rozhovore hlavný veliteľ vojenských vesmírnych síl Sergej Surovikin.

Otvor článok

Nárast v počte prípadov nákazy v Čechách sa opäť zrýchlil

3.7 2020 11:08

PRAHA - V Česku sa po troch dňoch spomaľovania nárast v počte ľudí nakazených novým koronavírusom opäť zrýchlil - za štvrtok ich bolo 132. V piatok okolo 06.15 h SELČ o tom informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

Otvor článok

Silver verí opatreniam, ale pripúšťa hrozbu predčasného ukončenia sezóny

3.7 2020 11:54

WASHINGTON - Komisár basketbalovej NBA Adam Silver pripustil, že zhoršujúca sa situácia s koronavírusom môže vyústiť do ukončenia sezóny.