Archív článkov za Júl 2020, strana 2

Otvor článok

Toto je rebríček najhodnotnejších celebrít na Instagrame

3.7 2020 13:02

Americký herec a wrestler Dwayne "The Rock" Johnson ovládol rebríček celebrít, ktoré môžu za sponzorovaný post na Instagrame žiadať najvyššie sumy. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na marketingovú firmu Hopper HQ.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Kandidátov na šéfa rozpočtovej rady čaká budúci týždeň verejné vypočutie v parlamente

3.7 2020 14:33

BRATISLAVA - Kandidátov na post šéfa Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) čaká v pondelok 6. júla verejné vypočutie v parlamente.

Otvor článok

Slováci a Rakúšania sú pripravení spolupracovať v prípade akejkoľvek krízy

3.7 2020 15:00

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Slovensko a Rakúsko majú aj napriek koronakríze veľmi dobré vzťahy, do budúcna chcú pokračovať v spolupráci, a to aj v súvislosti s prípadnou druhou vlnou pandémie nového druhu koronavírusu či inými krízami.

Otvor článok

Macron vymenoval za nového francúzskeho premiéra Jeana Castexa

3.7 2020 15:40

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuele Macron vymenoval počas dnešného dňa za nového premiéra Jeana Castexa, jedného z autorov stratégie znovuotvárania krajiny po koronakríze.

Otvor článok

Remdesivir je v EÚ oficiálne schválený na liečbu COVID-19

3.7 2020 16:13

BRUSEL - Európska komisia schválila používanie prípravku remdesivir na liečbu závažných prípadov ochorenia COVID-19 spôsobeného novým druhom koronavírusu v EÚ.

Otvor článok

S Mariánom Čišovským sa prišli rozlúčiť najbližší aj fanúšikovia

3.7 2020 17:02

BRATISLAVA - V dnešných hodinách popoludní sa najbližší aj fanúšikovia naposledy rozlúčili s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom Mariánom Čišovským. Ten vo veku 40 rokov v nedeľu 28. júna prehral viacročný boj nevyliečiteľnou chorobou (ALS).

Otvor článok

Rusko prekvapilo celý svet zbraňami v Sýrii

3.7 2020 17:30

MOSKVA - Výkonná, vysoko presná, ďalekosiahla ruská vojenská skupina v Sýrii úspešne používa taktické raketové systémy Iskander-M. O tom, prečo boli Iskandéri prevezené do arabskej republiky a aké ďalšie zbrane tam boli testované sa dozvedáme v článku.

Otvor článok

Sestry Kužmové sa dočkali! Zahrajú si v spoločnom fedcupovom tíme

3.7 2020 18:06

BRATISLAVA - Sestrám Viktórii a Kataríne Kužmovým sa splnil sen, zahrajú si totiž spolu v slovenskom fedcupovom tíme. V priateľskom stretnutí proti výberu Česka ich kapitán Matej Lipták nominoval do štvorhry. Pre Katarínu Kužmovú to bude fedcupová premiéra.

Otvor článok

Sezóna F1 štartuje tento víkend, prvé dva závody sa pôjdu v Rakúsku

3.7 2020 19:31

Pôvodne sa mala sezóna 2020 v motoristickom seriáli F1 začať už v polovici marca, stane sa tak až začiatkom júla. Do hry totiž vstúpila pandémia koronavírusu, ktorá postupne rušila a odkladala jednu veľkú cenu za druhou.

Otvor článok

Koalícia rozmýšľa o obnovení zákona o štátnom občianstve

4.7 2020 09:43

BRATISLAVA - Koaliční poslanci parlamentu Ondrej Dostál, Radovan Kazda (obaja SaS) a Ján Benčík (Za ľudí) chcú, aby sa zákon o štátnom občianstve vrátil do podoby spred roka 2010.

Otvor článok

USA vyslala lietadlové lode do miest, kde prebieha cvičenie čínskej armády

4.7 2020 10:29

WASHINGTON - Spojené štáty vyslali do Juhočínskeho mora dve lietadlové lode, a to v rovnakom čase, keď Čína v týchto strategických vodách, ktoré sú predmetom politického súperenia, uskutočňuje vojenské cvičenie.

Otvor článok

Obhajca Stanley Cupu zrušil tréningy, viacero hráčov je pozitívnych na COVID-19

4.7 2020 11:08

ST. LOUIS - Úradujúci šampión hokejovej NHL St. Louis Blues hlási vo svojom tíme niekoľko pozitívnych testov na koronavírus. Zámorský klub reagoval uzavretím tréningového centra a zrušením všetkých tréningov.

Otvor článok

Čečen, ktorý kritizoval Ramzana Kadyrova, bol zastrelený v predmestí Viedne

5.7 2020 11:53

Viedeň - V rakúskom meste Gerasdorf bei Wien bol zastrelený občan Ruska. Informovala o tom rakúska tlačová agentúra APA s odkazom na políciu.

Otvor článok

Saudská Arábia môže začať novú cenovú vojnu na trhu s ropou

5.7 2020 12:46

Saudská Arábia hrozila, že začne novú cenovú vojnu, ak ostatní členovia OPEC nebudú dodržiavať dohodu o znížení výroby ropy.

Otvor článok

Chrám Svätej Sofie je dedičstvo celého ľudstva povedal ruský metropolita.

5.7 2020 15:56

MOSKVA - Vedúci oddelenia pre vonkajšie vzťahy Ruskej Pravoslávnej Cirkvi Moskovského patriarchátu metropolita Ilarion, vyjadril znepokojenie nad možnosťou premeny Katedrály Svätej Sofie v Istanbule na mešitu.

Otvor článok

Boh jej poslal odkaz

6.7 2020 06:52

Na niečo logika nestačí.

Otvor článok

SHMÚ vydalo výstrahu pred vysokými teplotami, zasiahnu najmä západné Slovensko

6.7 2020 08:14

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok pre niektoré okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.

Otvor článok

Kanye West opäť oznámil svoju kandidatúru na prezidenta USA

6.7 2020 09:04

Americký rapper Kanye West opäť tvrdí, že kandiduje za prezidenta, čo by ho teoreticky postavilo proti mužovi, ktorého údajne obdivuje, súčasnému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Otvor článok

Nevládne telo pri Viedni patrilo mužovi, ktorý kritizoval čečenského lídra

6.7 2020 09:41

MOSKVA/VIEDEŇ - Rakúski vyšetrovatelia zisťujú okolnosti vraždy 43-ročného muža pôvodom z Čečenska, ku ktorej došlo neďaleko Viedne. Ako podozriví boli zadržaní dvaja ruskí občania. Informovala o tom agentúra Interfax.

Otvor článok

Real si ide za ligovým titulom, Barcelona to nechce ešte vzdať

6.7 2020 10:38

MADRID - Sedem víťazstiev za sebou katapultovalo futbalistov Realu Madrid na čelo ligovej tabuľky a vložilo boj o španielsky titul do ich rúk. Pred FC Barcelona vedú o štyri body a majú aj lepšiu bilanciu vzájomných zápasov.

Otvor článok

Guardiola je rozčarovaný, jeho zverenci nestačili na Southampton

6.7 2020 11:20

ANGLICKO - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola nebude na túto ligovú sezónu spomínať v dobrom. V nedeľu jeho zverenci podľahli Southamptonu 0:1 a utrpeli už deviatu prehru v Premier League 2019/2020. Častejšie Guardiola v jednej sezóne ešte neprehral.

Otvor článok

Mesto Bratislava ponúka bezplatné prehliadky pre jej obyvateľov aj návštevníkov

6.7 2020 12:20

Staňte sa turistom vo vlastnom meste na bezplatných prehliadkach Bratislavy. Touto cestou by sme Vás radi pozvali na prehliadky nielen klasických pamiatok, ale hlavne mestských častí, ktoré ukrývajú mnoho zaujímavého.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Podľa Šeligu bol sudca v kauze Dobytkár zaujatý

6.7 2020 13:09

BRATISLAVA - Nezávislosť sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Michala Trubana, ktorý rozhodoval o väzbe Norberta B. v kauze Dobytkár, je otázna. Skonštatoval to podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) na dnešnej tlačovej konferencii.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Rezort školstva očakáva od online dotazníkov posun vpred

6.7 2020 13:50

BRATISLAVA - Práve ukončený školský rok 2019/2020 bol pre deti, rodičov a učiteľov nepochybne jedným z najnáročnejších. Ministerstvo školstva preto spustilo zber údajov o priebehu dištančnej výučby a o potrebách škôl. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla štátna tajomníčka ministerstva školstva pre národnostné školstvo a inkluzívne vzdelávanie Monika Filipová.

Otvor článok

Na Floride vyhlásili výstrahu pred amébou napádajúcou mozog

6.7 2020 15:17

BRATISLAVA - Na Floride potvrdili prípad vzácnej améby, ktorá napáda mozog. Tamojšie ministerstvo zdravotníctva informovalo, že amébu Naegleria fowleri potvrdili u jednej osoby v okrese Hillsborough.

Otvor článok

ROZHOVOR: Katarína Augustinič: V politike by malo byť viac žien

6.7 2020 16:15

Vyštudovala dopravné inžinierstvo, no zakotvila v komunálnej politike, vďaka čomu pomáha zlepšiť život Bratislavčanom. Venuje sa odpadom a sociálne slabým rodinám. Svoju poslaneckú výplatu venuje osamelým matkám. Keď sa sama stala matkou, chýbali jej v hlavnom meste služby pre rodičov. Preto sa podieľala na založení rodinného centra Kramárik. Okrem toho pracuje ako interiérová dizajnérka a stíha vychovávať dve deti.

Otvor článok

Detoxikujte svoju spálňu pre lepší spánok

6.7 2020 16:31

Ak túžime po kvalitnom spánku, dôležité sú nielen naše návyky, ale aj prostredie, v ktorom zaspávame. Aké predmety do spálne nepatria a čo nám naopak môže pomôcť v ceste za zdravým spánkom?

Otvor článok

REPORTÁŽ: Premiér chce "verejnú lustráciu" kandidátov na prednostov OÚ

6.7 2020 18:55

BRATISLAVA - Kandidátov na prednostov okresných úradov (OÚ) bude môcť zhodnotiť aj verejnosť, vyzval ju na to premiér Igor Matovič (OĽaNO). Nazval to "verejnou lustráciou", nominantov nájdu ľudia na špeciálnom webe.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Peter Pellegrini: Navrhneme zmeny v podnikateľskom kilečku a voľbe šéfa GP

6.7 2020 19:25

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR okolo Petra Pellegriniho predložia na nadchádzajúcej schôdzi parlamentu pozmeňujúce návrhy k novele zákona o Generálnej prokuratúre a k podnikateľskému kilečku.

Otvor článok

Vo veku 91 rokov zomrel skladateľ Ennio Morricone

6.7 2020 22:23

RÍM - Vo veku 91 rokov zomrel v Ríme taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone. Informovala o tom v pondelok agentúra APA s odvolaním sa na Morriconeho príbuzných.

Otvor článok

Rozhodli sa nežiť spolu intímne pred svadbou

7.7 2020 07:17

Vo všeobecnosti sa Biblia a jej obsah považuje za prejav konzervatívnosti. Ten, kto pravidlá dodržiava, býva niekedy označovaný za puritána, inokedy za človeka neschopného užívať si život a potešenie z neho plynúce. Ja si však myslím, že je to naopak. Biblia je v skutočnosti kniha plná nezvyčajnej múdrosti, občas kontroverzná, neidúca s davom, ale ponúkajúca naozajstný zážitok z každého dňa.

Otvor článok

Prezidentka SR považuje reformu justície za veľmi dôležitú

7.7 2020 08:12

BRATISLAVA - Návrh reformného ústavného zákona v oblasti justície, s ktorým prichádza rezort spravodlivosti, považuje prezidentka SR Zuzana Čaputová za potrebný a prospešný.

Otvor článok

Rusko zvažuje svoj odstup od Zmluvy o otvorenom nebi

7.7 2020 08:49

VIEDEŇ - Rusko ešte zváži, či ostane signatárom Zmluvy o otvorenom nebi, keďže rozhodnutie USA odstúpiť od nej sa javí byť konečné. Po včerajšom virtuálnom rokovaní signatárov vedenom z viedenského sídla Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) to uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

Otvor článok

TikTok v Hongkongu končí, odmieta poskytovať dáta používateľov miestnym úradom

7.7 2020 09:15

HONGKONG - Obyvatelia Hongkongu čoskoro nebudú môcť využívať mobilnú aplikáciu TikTok, ktorá je veľmi obľúbená najmä medzi mladými ľuďmi. Dôvodom je nedávno prijatý zákon o národnej bezpečnosti, ktorý Čína zavádza do platnosti.

Otvor článok

Prvú VC sezóny 2020 vyhral Bottas, Hamilton viackrát chyboval

7.7 2020 11:05

Fanúšikovia F1 sa konečne dočkali. Koronakríza spôsobila prerušenie športu na celom svete. F1 mala pôvodne odštartovať už tradične marcovou Veľkou cenou (VC) Austrálie v Melbourne, avšak COVID-19 bol v tom čase už veľmi rozšírený. Tým, že sezóna začala až prvý júlový víkend, bude aj dosť scvrknutá. Pretekať sa bude len na európskych okruhoch.

Otvor článok

Ako koronavírus ovplyvnil stávkové kancelárie na Slovensku?

7.7 2020 11:47

Už niekoľko mesiacov sledujeme a prežívame všetky obmedzenia a zmeny, ktoré nastali v súvislosti s pandémiou korona vírusu. Zasiahnutých bolo samozrejme veľa firiem, ale nás zaujal segment, ktorý nemáva v zlých časoch až také veľké výkyvy.