Žiakom sa začali letné prázdniny, v auguste budú môcť navštevovať letné školy

NETKY.SK • 1 Júl 2020, 9:7 • 2 min
Žiakom sa začali letné prázdniny, v auguste budú môcť navštevovať letné školy

BRATISLAVA – Žiakom základných a stredných škôl sa začali v stredu letné prázdniny. Počas júla a augusta si budú môcť oddýchnuť od školských povinností.

slovakia

left justify in out

V auguste môžu navštevovať letné školy, na ktoré Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenilo v tomto roku 500.000 eur.

 

Dobrovoľne do školy?

Dobrovoľné letné školy majú žiakom podľa ministerstva školstva pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli, alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy. Letná škola má trvať od pondelka do piatka.

 

"Myšlienka bola, aby sme predpripravovali žiakov na september, aby začali nejakým spôsobom chodiť do školy. Nebude to normálne vzdelávanie," povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) s tým, že zaradené budú nové metódy vzdelávania či prierezové témy.

 

img

 

Každý žiadateľ môže požiadať o peniaze na jeden až 3-týždňové termíny, pričom ich bude možné otvoriť posledné tri augustové týždne od 10. do 28. augusta.

 

Žiadatelia môžu získať 500 eur na letnú školu v trvaní štyri až šesť hodín denne a 800 eur v prípade, že deti budú v škole sedem až desať hodín za deň. Školy môžu realizovať aktivity aj súbežne vo viacerých skupinách. Každý žiadateľ môže získať na letnú školu najviac 2600 eur.

 

Záujem rezortu

Projekty, ktoré žiadatelia vypracovali, rezort školstva vyhodnotí do 10. júla. "Ak by sme nenaplnili kompletne celú sumu, budeme výzvu rozširovať aj na ostatné týždne, alebo ju budeme upravovať, aby sme tých 500.000 eur minuli práve na toto vzdelávanie," poznamenal šéf rezortu školstva.

 

Rezort školstva potvrdil, že eviduje záujem o tento program. Podrobné štatistické informácie zverejní v priebehu budúceho týždňa.

 

img

 

Letné školy sú dobrovoľné pre školy, žiakov aj učiteľov. Vzdelávanie v letných školách má mať podľa ministerstva zážitkový, hravý a tvorivý charakter.

 

Žiaci sa do škôl po letnej prestávke v prípade priaznivej epidemiologickej situácie vrátia v stredu 2. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona