Xavi ako tréner Barcelony nie je nereálny ťah

NETKY.SK • 1 Júl 2020, 18:58 • 2 min
Xavi ako tréner Barcelony nie je nereálny ťah

Španielsky veľkoklub FC Barcelona možno už v blízkej budúcnosti čaká výmena trénera, ale legendárny Xavi Hernández (40) na vratkú stoličku zatiaľ nezasadne.

slovakia

left justify in out

Ďalšia strata bodov

V posledných dňoch vyplávali na povrch nie dobré vzťahy trénera FC Barcelona Quiqueho Setiéna s niektorými hráčmi, najmä tými, čo majú v kabíne hlavné slovo na čele s kapitánom Lionelom Messim. A práve títo hráči sa mali telefonicky ozvať jednému z protagonistov nedávnej úspešnej éry Kataláncov Xavimu. Barca totiž v poslednom ligovom zápase len remizovala s Atléticom madrid 2:2 a stratila ďalšie body na llídra Real Madrid.

 

 

Problém s majiteľom klubu 
Osemnásobný španielsky šampión a štvornásobný víťaz Ligy majstrov s tímom FC Barcelona sa vyjadril, že by to bola pre neho veľká česť a dokonca splnenie najväčšieho sna trénovať v klube svojho srdca. Momentálne to však zrejme nebude možné. Xavi si údajne nerozumie so súčasným prezidentom FCB Josepom Mariom Bartomeuom a navyše stále ako tréner pôsobí v katarskom tíme Al Sadd, kde v rokoch 2015 - 2018 končil svoju hráčsku kariéru.

 

img

 

Voľby prezidenta to môžu zmeniť
Jeho príchod toto leto ešte nie je v pláne. Bartomeu mal vziať Xaviho už po prepustení trénera Ernesta Valverdeho, ale to sa nepodarilo. V roku 2021 budú v klube voľby prezidenta a ak sa Víctorovi Fontovi podarí zdolať Bartomeua, mohlo by to znamenať príchod Xaviho.

 

img

 

"Teraz ešte má tento náš niekdajší skvelý futbalista povinnosti v Katare, kde sa koncom júla začne ligová súťaž a tiež bude so svojím tímom v hre v Ázijskej lige majstrov. A patrilo by sa dokončiť prácu," zhodnotil súčasnú situáciu denník Marca.

 

Možno už čoskoro 
Rovnaký zdroj obozretne pripomína, že súčasné trenice medzi trénerom a hráčmi v klube úradujúceho španielskeho majstra a pár ďalších zlých výsledkov môžu spôsobiť, že veci sa urýchlia. A majster sveta z roku 2010 Xavi by sa predsa len mohol objaviť v Barcelone už toto leto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona