Silver verí opatreniam, ale pripúšťa hrozbu predčasného ukončenia sezóny

NETKY.SK • 3 Júl 2020, 11:54 • 2 min
Silver verí opatreniam, ale pripúšťa hrozbu predčasného ukončenia sezóny

WASHINGTON - Komisár basketbalovej NBA Adam Silver pripustil, že zhoršujúca sa situácia s koronavírusom môže vyústiť do ukončenia sezóny.

slovakia

left justify in out

Jej obnova je naplánovaná na koniec júla a dohrá sa v športovom komplexe Disney World na Floride. Testovanie 351 hráčov už odhalilo 25 prípadov COVID-19, ďalších desať pribudlo spomedzi 844 vyšetrených členov realizačných tímov.

 

Hoci ide o podpriemerný výskyt v rámci USA, Silver upozornil, že v prípade zhoršenia čísiel nebudú návrat hnať do krajnosti:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Silver (@adamsilvernba),

 

"Nechceme riskovať za každú cenu. Ak nás niečo tento vírus naučil, tak to, že je nepredvídateľný. Ak sa nahromadia nové prípady, stopneme to, pretože pred vírusom nedokážeme uniknúť."

 

Napriek hrozbe Silver verí opatreniam, ktoré pred reštartom podnikli a dokonca sa myslí, že si z NBA môžu brať príklad aj ďalšie organizácie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Silver (@adamsilvernba),

 

"Som si istý, že sme sa k tomu postavili zodpovedne a v kampuse bude bezpečnejšie ako mimo neho. Spravili sme mnoho testov a odhalili viacero asymptomatických prípadov, možno by sme mohli slúžiť ako príklad pre ostatné odvetvia, ktoré uvažujú nad reštartom," citovala Silvera agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona