Európa je na prvom mieste v rebríčku WHO ohľadom spotreby alkoholu

NETKY.SK • 2 Júl 2020, 16:54 • 2 min
Európa je na prvom mieste v rebríčku WHO ohľadom spotreby alkoholu

MOSKVA - Podľa správy "Stanovenie ceny alkoholu v európskom regióne Svetovej zdravotníckej organizácie" je Európa na prvom mieste v celosvetovej spotrebe alkoholu.

slovakia

left justify in out

Štúdia, ktorú v utorok uverejnil Európsky úrad pre prevenciu a kontrolu neinfekčných chorôb WHO, analyzuje vplyv tvorby cien na spotrebu alkoholu v krajinách európskeho regiónu WHO vrátane Ruska.

 

img

 

"Alkohol je jednou z hlavných príčin straty na zdraví, zdravotného postihnutia a predčasnej smrti v regióne, ktorý je z hľadiska spotreby alkoholu na prvom mieste na svete. Táto záťaž spočíva predovšetkým na ľuďoch v produktívnom veku", hovorí správa.

 

Štatistika nepustí 

V európskom regióne je alkohol označovaný ako príčina každej štvrtej smrti ľudí vo veku od 25 do 29 rokov a je tiež označený za hlavný rizikový faktor pre ľudí vo veku od 15 do 49 rokov. Podľa autorov správy si tento zdravotný problém vyžaduje naliehavé riešenie.

 

img

 

"Je to faktor, ktorý brzdí hospodársky rozvoj. Alkohol predstavuje ďalšie finančné bremeno pre spoločnosť a jeho dôsledky pre systémy zdravotnej starostlivosti a trestného súdnictva často prevyšujú výhody daní z alkoholu", uvádza sa v štúdii.

 

Správa predstavuje predpoveď, že "celková konzumácia alkoholu v európskom regióne WHO pravdepodobne zostane prakticky nezmenená najmenej ďalších desať rokov".

 

img

 

"Členské štáty však majú v tejto oblasti stále k dispozícii niekoľko účinných regulačných možností", zdôraznené v správe.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200630/1573692317.html

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona