Premiér odcestoval do Varšavy na summit premiérov krajín V4

NETKY.SK • 3 Júl 2020, 8:52 • 2 min
Premiér odcestoval do Varšavy na summit premiérov krajín V4

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) odcestoval v piatok do Varšavy, kde sa zúčastní na stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

slovakia

left justify in out

Pred summitom sa Matovič v rámci prvej návštevy Poľska vo funkcii bilaterálne stretne s poľským premiérom Mateuszom Morawieckym, informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

 

Ústrednou témou bude viacročný finančný rámec

Matoviča s predsedami vlád Českej republiky Andrejom Babišom a Maďarska Viktorom Orbánom privíta ich poľský kolega Morawiecki i prezident Andrzej Duda.

 

Ústrednými témami stretnutia budú viacročný finančný rámec Európskej únie na roky 2021-27 a fond na obnovu, ktorý má členským krajinám Európskej únie pomôcť opätovne naštartovať ekonomiky postihnuté pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

 

Šéfovia vlád sa budú venovať aj situácii v súvislosti s migráciou a ďalším aktuálnym európskym otázkam.

 

Babiš odovzdá predsedníctvo

Pri tejto príležitosti Babiš formálne odovzdá rotujúce predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke Poľsku, informuje úrad českej vlády. Poľsko sa ročného predsedníctva v zoskupení oficiálne ujalo 1. júla.

 

Premiéri krajín V4 sa naposledy osobne stretli 11. júna v Lednici v Českej republike. Lídri vtedy podporili spoločný postup EÚ v súvislosti s krízou spôsobenou pandémiou koronavírusu, pričom zdôraznili spravodlivosť, čo sa týka prerozdeľovania prostriedkov z fondu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona