Nárast v počte prípadov nákazy v Čechách sa opäť zrýchlil

NETKY.SK • 3 Júl 2020, 11:8 • 2 min
Nárast v počte prípadov nákazy v Čechách sa opäť zrýchlil

PRAHA - V Česku sa po troch dňoch spomaľovania nárast v počte ľudí nakazených novým koronavírusom opäť zrýchlil - za štvrtok ich bolo 132. V piatok okolo 06.15 h SELČ o tom informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Slovinsko reagovalo na rastúci počet nakazených v Česku a zaradilo ho do prísnejšieho režimu len stredne bezpečných krajín. Ocitlo sa v ňom aj Chorvátsko, uviedla webová stránka Českej televízie (ČT).

 

Celkovo je v ČR potvrdených 12.178 prípadov nákazy a 353 úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Za štvrtok sa teda zvýšil aj počet mŕtvych o štyroch.

 

 

Aktuálnych prípadov infekcie je 4003, vyliečilo sa celkovo 7822 pacientov.

 

Spomaľovanie v náraste infikovaných zaznamenali v stredu, keď pribudlo 92 pacientov, v utorok pribudlo 149 nakazených a v pondelok 202 prípadov. Cez víkend v nedeľu hlásilo Česko dokonca 305 infikovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona