Výrazný pokles ropných zásob v USA podporil ceny ropy

NETKY.SK • 1 Júl 2020, 8:24 • 2 min
Výrazný pokles ropných zásob v USA podporil ceny ropy

TOKIO - Ceny ropy v stredu vzrástli, keď trhy zareagovali na informácie z USA, že tamojšie zásoby ropy klesli v minulom týždni výraznejšie, než sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Údaje zverejnené Americkým ropným inštitútom (API) signalizujú, že dopyt po rope sa napriek opätovnému rastu počtu infikovaných novým koronavírusom zvyšuje.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri dosiahla do 7.49 h SELČ 41,65 USD (37,19 eura) za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje rast o 38 centov.

 

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s augustovým kontraktom dosiahla 39,78 USD/barel. V porovnaní s utorkovou uzávierkou (30. 6.) to znamená rast o 51 centov.

 

 

API v utorok informoval, že zásoby ropy v USA klesli minulý týždeň o 8,2 milióna na 537 miliónov barelov. Analytici očakávali pokles zásob iba o 710.000 barelov. Oficiálne informácie o stave zásob ropy zverejní v stredu americké ministerstvo energetiky.

 

(1 EUR = 1,1198 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona