REPORTÁŽ: Raši sa vyjadril ohľadom vzniku nového ministerstva

NETKY.SK • 1 Júl 2020, 14:38 • 2 min
REPORTÁŽ: Raši sa vyjadril ohľadom vzniku nového ministerstva

BRATISLAVA - Transformácia Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bude stáť státisíce eur. Tvrdí to opozičný poslanec Národnej rady (NR) SR a predchodca šéfky nového ministerstva Veroniky Remišovej (Za ľudí) Richard Raši.

slovakia

left justify in out

 

Všetko nanovo

Podľa neho je to úplne zbytočné. "Ministerstvá majú svoje hlavičkové papiere, majú nové vizitky. Všetci zamestnanci majú služobné preukazy. Všetky tieto drobnosti a byrokratické záležitosti bude treba zmeniť,“ dodal Raši s tým, že dôležité je však to, že ministerstvo bude platiť dvoch štátnych tajomníkov. Každý z nich má schválených dvoch poradcov, a spoločne majú aj tiež dve asistentky, čo by malo stať podľa Rašiho mesačne desiatky tisíc eur.

 

img

 

Štátny takomník Antal 

Ako ďalej upozornil Raši, človek s rovnakým menom i rovnakou adresou ako nový štátny tajomník MIRRI Marek Antal, ktorého v stredu do pozície vymenoval vládny kabinet Igora Matoviča (OĽaNO), sa nachádza medzi dlžníkmi v jednej zo súkromných zdravotných poisťovní. "Podarilo sa mu dostať až do top 20 s dlhom viac ako 65.000 eur," dodal Raši.

 

img

 

Doterajšie financovnie 

Na margo zmlúv, ktoré Remišová považuje za nekryté, keďže úrad nemal vlastný rozpočet, Raši uviedol, že jej vyjadrenia sú opäť prejavom nekompetentnosti a neznalosti. Mnohé činnosti úradu totiž boli financované z eurofondov, preto v návrhu rozpočtu uvedené nie sú. Zo štátneho rozpočtu sa financovalo podľa Rašiho slov iba to, čo sa nemohlo z eurofondov.

 

img

 

Kritika Remišovej

Raši kritizuje aj pracovné prostredie rezortu, do ktorého chce Remišová prilákať šikovných ľudí. "Kto príde pracovať do rezortu, kde šéfka na svojich odborníkov zjavne bezdôvodne posiela NAKU?" pýta sa Raši. Ako uzavrel, Remišová by sa mala začať radiť s odborníkmi, pretože hrozí, že úrad znefunkční, čo môže ohroziť celé Slovensko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona