Ruský miliardár počas koronakrizy predal tri luxusné autá, aby mohol vyplácat mzdy

NETKY.SK • 1 Júl 2020, 11:19 • 2 min
Ruský miliardár počas koronakrizy predal tri luxusné autá, aby mohol vyplácat mzdy

Moskva - Ruský podnikateľ Emin Agalarov povedal, že musel predať vzácne vozidlá zo svojej osobnej zbierky, aby pomohol firme počas koronakrízy.

slovakia

left justify in out

Ťažké časy pre biznis

Podnikateľ Emin Agalarov uviedol, že biznis prechádza "ťažkými obdobiami" kvôli pandémii koronavírusu. Je viceprezidentom firmy Crocus Group, túto spoločnosť vlastní 100% jeho otec, ruský miliardár Araz Agalarov.

 

Spoločnosť sa zaoberá správou komerčných nehnuteľností. Vlastní výstavné centrum, reštaurácie, nákupné a zábavné centrá v Moskve. Počas pandémie, takmer všetky boli zatvorené z dôvodu prísnych reštriktívnych opatrení.

 

img

 

Vlastníci firmy si museli vziať niekoľko veľkých pôžičiek, aby mohli vyplácať platy zamestnancom.

 

Zbierka jedinečných automobilov

Emin Agalarov musel predať aj tri luxusné vozidlá zo svojej jedinečnej kolekcie. Ani tieto peniaze však nestačili na vyplatenie miezd všetkým.

 

"Aj keď predám svoje posledné autá, nezvládnem zaplatiť ani 10% zamestnancov", - uviedol.

 

Podnikateľ si už dlho obľúbil vzácne a jedinečné automobily. Jeho zbierka zahŕňala klenoty ako Rolls Royce Coupe a Cadillac Fleetwood z roku 1969Na svojom Instagram tiež zverejňoval fotky Corvette 1979.

 

 

Pred niekoľkými rokmi však Emin pripustil, že stratil záujem o autá a svoju zbierku. Teraz je jeho hlavnou vášňou motocykle. Napríklad on vlastní vzácnu motorku U-Boat Venenum, ktorá sa vyrába na objednávku a stojí viac ako 80 000 eur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My favorite bike by @_italofontana 🔥

Публикация от eminofficial (@eminofficial)

 

Hudobná kariéra

Hlavným koníčkom Emina Agalarova je však hudba. Podnikateľ spevá pod pseudonymom Emin a je veľmi populárny v Rusku. Hudobnú kariéru rozvíja už niekoľko rokov a vydal 16 hudobných albumov - v ruštine a angličtine.

 

Časopis Forbes ho zaradil do zoznamu najúspešnejších hviezd v Rusku. Hudba prináša podnikateľovi vysoký príjem, minulý rok ako spevák zarobil viac ako 3 miliónov dolárov.

 

 

Stretnutie s Trumpom

Emin Agalarov je tiež známy tým, že zorganizoval príchod Donalda Trumpa do Moskvy v roku 2013 ako jedného zo spoluvlastníkov súťaže Miss Universe.

 

Neskôr ruský podnikateľ bol spomenutý vo vyšetrovaní vazeb prezidentskej kampane Donalda Trumpa k Rusku.

 

 

Agalarov bol uvedený ako sprostredkovateľ pri zorganizovaní stretnutia právnicky Natálie Veselnickej so zástupcami ústredia Trumpa. Počas stretnutia údajne diskutovali o existencii kompromitujúcich informácii o Hillary Clintonovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona