Legenda a kapitán MŠK Žilina končí s futbalom už po tejto sezóne

NETKY.SK • 2 Júl 2020, 16:53 • 2 min
Legenda a kapitán MŠK Žilina končí s futbalom už po tejto sezóne

Domáci súboj s Michalovcami 11. júla od 18.00 h nebude len posledný zápas pre futbalistov MŠK Žilina v aktuálnej sezóne Fortuna ligy, ale aj rozlúčka s kariérou legendy slovenských trávnikov Viktora Pečovského.

slovakia

left justify in out

Takmer celá dekáda 

S kapitánskou páskou nastúpi "Peči" na svoje posledné a zároveň rekordné 422. vystúpenie v najvyššej súťaži. Informuje o tom oficiálny web MŠK Žilina, kde 37-ročný rodák z Brezna strávil deväť sezón.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MŠK Žilina (@mskzilina),

 

Dva slovenské kluby a reprezentácia 
Celková bilancia spoľahlivého defenzívneho stredopoliara v najvyššej slovenskej súťaži v dresoch Banskej Bystrice a Žiliny je veľavravná - 421 zápasov a 16 gólov. V žlto-zelenom drese MŠK Žilina dosiaľ nastúpil v 251 súťažných zápasoch a k 10 gólom pridal aj 8 asistencií. V rokoch 2012 - 2016 bol aj reprezentantom Slovenska. V 34 zápasoch strelil jeden gól.

 

img


"Z Banskej Bystrice do Žiliny Pečovský prestúpil v roku 2011, keď sa dohodol s vedením ´šošonov´ najskôr na trojročnej zmluve." V Žiline zažil najväčšie úspechy, keď vybojoval s tímom hneď vo svojej prvej sezóne pod Dubňom jediné double v histórii klubu. "Stabilné výkony ho vyniesli ako jedného z mála hráčov našej ligy až do reprezentácie, v ktorej bol pri pamätnom víťazstve nad Španielmi na štadióne MŠK (2:1) a neskôr aj na pamätných majstrovstvách Európy 2016," informuje oficiálny portál MŠK Žilina.

 

 

V poslednom zápase pod Dubňom aj s divákmi 
Posledné kolo skupiny o titul odohrajú Žilinčania už v uvoľnených opatreniach s povolením obsadiť fanúšikmi miesta až do 50% kapacity štadióna za dodržania podmienky šachovnicového sedenia (s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti). "Posledný zápas Viktora Pečovského v žlto-zelenom si tak budú môcť pozrieť všetci držitelia permanentných kariet a zvyšné vstupenky poputujú do predaja," doplnil informácie žilinský futbalový web.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona