Poradil jej, ako má čo najviac ublížiť manželovi

NETKY.SK • 3 Júl 2020, 06:58 • 2 min
Poradil jej, ako má čo najviac ublížiť manželovi

Keď niekto ublíži, prvotná reakcia je bolesť. Tá býva taká ochromujúca, až vyráža dych, oberá o spánok a aj o chuť do jedla. Slnko nie je také pekné a horúce, pohľad na čosi krásne nevyvoláva zvyčajné zimomriavky.

slovakia

left justify in out

Etapa hnevu
Obdobie smútenia trvá, ale nie navždy. Vystrieda ho iná, dovolím si tvrdiť, ešte horšia etapa zakladajúca sa na hneve. Myseľ si z ničoho nič pripomína aj starú zradu, ktorá bola dávno zabudnutá, vracia sa k tomu, že toto nebolo prvé sklamanie spôsobené rovnakým človekom. Zlosť stúpa, sťahuje hrdlo, je ako jed v kostiach a na pokožke. Jediné východisko sa ukazuje v podobe odplaty. Nech ten druhý trpí, nech spozná a ochutná medicínu, ktorú on sám vymyslel.

 

Rozvod
Žena navštívila kanceláriu, vyhľadala muža v nej. Zúfalstvo sa z nej priam valilo, cítila sa byť zradená a ponížená.
„Viete," povedala, „jedine rozvod prichádza do úvahy. Ale nechcem ho len tak."


Muž ju pohľadom preskúmal, odhadoval, kam sa asi uberie v rozhovore a aké rozhodnutie sa chystá učiniť.
„Ako to myslíte?" spýtal sa jej.


„No ako som už spomenula, rozvod bude tak či tak. Ale môj manžel mi natoľko naubližoval, tak zle sa ku mne správal, že nechcem, aby mu to len tak prešlo. Prečo by on nemohol trpieť rovnako ako trpím ja?"

 

Plán
Muž prikývol, rozumel jej zámeru.


„Aha, tak potom mám pre vás plán. Držte sa ho a verte mi, neoľutujete."


Ženina pozornosť sa vyšplhala na maximum, napäto sedela, ochotne mu sľúbila, že sa bude riadiť čímkoľvek, čo jej navrhne.
Múdry muž teda ponúkol radu.


„Urobte to takto. Vráťte sa teraz domov. Usmejte sa na manžela. Nespomínajte na to, čo pokazil, ale chválte ho za všetko dobré. Vravte mu, ako veľmi ho milujete. Počúvajte ho, zaujímajte sa o neho. Skúste to takto nejaký čas a potom, keď sa úplne poddá zmene vo vašom vzťahu, oznámte mu, že sa s ním rozvádzate. Vtedy mu ublížite, tým si môžete byť istá."


A žena opustila kanceláriu, vrátila sa domov a splnila príkaz.

 

Dva mesiace
Muž-poradca vyčkával. Pominuli dva mesiace, žena ho nekontaktovala. Nuž vzal telefón a zavolal jej.


„Tak ako, chcete ešte ten rozvod?" informoval sa.


Žena sa zasmiala, a ani sa na ňu nemusel pozerať, celkom jasne vytušil, že je šťastná.


„Rozvod? To v nijakom prípade! Viete, keď som mu začala vravieť, že ho milujem, uvedomila som si, že neklamem. Je to pravda, ľúbim ho. Vaša rada mi zachránila manželstvo."


V láske, teda v takej, ktorá je inšpirovaná Bohom, sa k druhému nespráva na základe zásluhy. V láske sa neodpláca, zámerne sa v spomienkach vyťahuje to pekné. V láske sa dáva, potom sa berie. V láske sa nevzdáva, neuteká sa. Veď ani Boh to s človekom nevzdal a nikdy to ani nemá v úmysle urobiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies