Archív článkov za Marec 2022, strana 2

Otvor článok

Bývalého šampióna UFC Caina Velasqueza obvinili z pokusu o vraždu

2.3 2022 09:35

SAN JOSÉ – Jeden z najznámejších MMA bojovníkov sveta, tridsaťdeväťročný Cain Velasquez, sa momentálne nachádza vo väzbe. Dôvodom je pondelková streľba, ktorá sa odohrala v štáte Kalifornia.

Otvor článok

VIDEO: Jon Bon Jovi oslavuje 60. narodeniny!

2.3 2022 09:53

PERTH AMBOY/BRATISLAVA - Rockový Spevák, skladateľ, gitarista a tiež herec a filantrop Jon Bon Jovi patrí medzi legendy, ktoré získali celosvetovú slávu. Môže sa popýšiť aj titulom najsexi rocková hviezda.

Otvor článok

Slováci sa do vojny na Ukrajine nehrnú! Okresné úrady neevidujú žiadosti o výkon služby v cudzích ozbrojených silách

2.3 2022 10:03

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová v poslednom období nevydala žiadne rozhodnutie o povolení služby v ukrajinskej armáde. Žiadosti o povolenie o službu v cudzích ozbrojených silách nezaznamenali ani na okresných úradoch, kde sa podľa zákona podávajú, doplnil tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Otvor článok

VIDEO: Novozélandská polícia tvrdo zasiahla proti demonštrantom. Pred parlamentom zapálili tábor

2.3 2022 10:47

WELLINGTON - Demonštranti proti povinnému očkovaniu na Novom Zélande založili v stredu požiar vo vlastnom tábore po tom, čo poriadková polícia po niekoľkých týždňoch pristúpila k ukončeniu ich akcie konajúcej sa pred parlamentom vo Wellingtone.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Pokračovanie mierového rokovania sa presúva na štvrtok

2.3 2022 11:42

MOSKVA - Kremeľ v stredu oznámil, že ruská delegácia je pripravená pokračovať v mierových rokovaniach s Ukrajinou. Rozhovory medzi Moskvou a Kyjevom by sa mali podľa očakávaní začať v stredu večer. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba však v stredu popoludní povedal, že ich strana nevie, kedy sa rozhovory uskutočnia.

Otvor článok

Minister Lengvarský: „Zdravotnícky systém je v súvislosti s migračnou vlnou pripravený."

2.3 2022 11:55

BRATISLAVA - Náš zdravotnícky systém je pripravený splniť všetky výzvy spojené s migračnou vlnou. Uviedol to pred rokovaním vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Otvor článok

Boris Johnson: „Žiaden člen NATO neuvažuje o aktívnom konflikte s Ruskom."

2.3 2022 11:59

LONDÝN – Žiaden člen NATO neuvažuje o otvorenom konflikte s Ruskom. Uviedol to britský premiér Boris Johnson, ktorý sa v utorok vyjadril na spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom a estónskou premiérkou Kajou Kallasovou na vojenskej základni v estónskom meste Tapa.

Otvor článok

EÚ uvalí nové sankcie na Bielorusko. Majú jasný cieľ!

2.3 2022 12:38

BRUSEL - Diplomati Európskej únie sa dohodli na nových sankciách proti bieloruskému režimu, ktorý Rusku pomohol podniknúť inváziu na Ukrajinu. V stredu o tom informovalo francúzske predsedníctvo v Rade EÚ.

Otvor článok

Slovenská republika poslala Ukrajine humanitárnu pomoc

2.3 2022 13:01

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR poskytlo Ukrajine prostredníctvom Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách (OS) SR a Ozbrojených zboroch (OZ) SR humanitárnu pomoc v podobe 1 000 kusov hygienických balíčkov.

Otvor článok

Monika Beňová sa nezhodla s Robertom Ficom. Pohrozila odchodom zo Smeru-SD

2.3 2022 13:05

BRATISLAVA - Slovenská europoslankyňa za Smer-SD odmieta akýkoľvek náznak spolupráce s europoslancom Milanom Uhríkom a jeho neparlamentnou stranou Republika. V prípade takýchto náznakov avizuje odchod zo Smeru-SD.

Otvor článok

Vláda pozastavila dohodu s Ruskom o bezvízových cestách diplomatov

2.3 2022 13:40

BRATISLAVA - Dohoda medzi vládou SR a vládou Ruskej federácie o bezvízových cestách držiteľov diplomatických pasov alebo služobných pasov sa dočasne pozastaví. Rozhodla o tom vláda na stredajšom rokovaní.

Otvor článok

Ruská zmrzlina končí. Prima ju premenovala na Ukrajinskú

2.3 2022 13:59

Český zmrzlinový výrobca Prima premenoval svoj známy produkt; z Ruskej zmrzliny sa stane Ukrajinská zmrzlina. Prima tým chce vyjadriť podporu Ukrajine a vymedziť sa proti ruskej agresii. Firma to uviedla dnes vo svojej tlačovej správe.

Otvor článok

Na Slovensko príde predsedníčka Európskej komisie, uviedol premiér

2.3 2022 14:29

BRATISLAVA – Vo štvrtok (3. 3.) príde na Slovensko predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že hovoriť budú najmä o situácii na Ukrajine.

Otvor článok

Brazílsky prezident vyhlásil, že nepodporí rezolúciu OSN o sankciách proti Rusku

2.3 2022 14:43

SAO PAULO - Prezident Brazílie uviedol, že nebude podporovať žiadne sankcie proti Ruskej federácii a osobne proti prezidentovi Ruska, pretože to nemôže viesť k vyriešeniu konfliktu.

Otvor článok

Slovensko je v tenise na siedmom mieste medzi juniormi sveta

2.3 2022 15:31

BRATISLAVA – Úspešný úvod sezóny majú za sebou viacerí slovenskí juniorskí tenisoví reprezentanti do 18 rokov.

Otvor článok

NBÚ zablokoval web Hlavných správ

2.3 2022 16:50

BRATISLAVA – Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) zablokoval web Hlavných správ. Na stránke identifikovali škodlivú aktivitu podľa zákona o kybernetickej bezpečnosti. Pre TASR to uviedol hovorca Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Peter Habara.

Otvor článok

Od výbuchu vo VOP Nováky uplynulo 15 rokov

2.3 2022 17:43

NOVÁKY – Od tragického výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Nováky, ktorý si vyžiadal osem ľudských životov, uplynulo v stredu 15 rokov. Obete si popoludní pripomenula verejnosť pietnou spomienkou pri miestnom pamätníku v Parku Štefana Moyzesa.

Otvor článok

Abramovič predá Chelsea, výnos pôjde pre obete vojny na Ukrajine

2.3 2022 20:15

LONDÝN – Ruský miliardár Roman Abramovič v stredu definitívne potvrdil, že plánuje predať anglický futbalový klub Chelsea Londýn. Krok označil za rozhodnutie v najlepšom záujme klubu.

Otvor článok

OSN súhlasí s vytvorením globálnej zmluvy o plastovom odpade

2.3 2022 20:54

NAIROBI – Organizácia Spojených národov (OSN) v stredu súhlasila so začatím rokovaní o celosvetovo prvej zmluve týkajúcej sa znečisťovania životného prostredia plastmi. Podľa tlačovej agentúry AFP ide o „prelomový moment pre planétu“.

Otvor článok

SOZA zastupuje viac ako 3 100 domácich autorov

3.3 2022 06:00

BRATISLAVA – Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA) si tento rok pripomína sto rokov od svojho založenia. SOZA vznikol 2. októbra 1922 ako slovenská filiálka českého Ochranného združenia, od ktorého sa odčlenil v roku 1939.

Otvor článok

Medzinárodný trestný súd začal vyšetrovať vojnové zločiny na Ukrajine

3.3 2022 06:12

HAAG - Medzinárodný trestný súd (ICC) v holandskom Haagu v stredu otvoril vyšetrovanie možných vojnových zločinov, zločinov proti ľudskosti alebo genocídy na Ukrajine, ku ktorým malo prísť od roku 2013. Vyšetrovanie sa bude zaoberať aj konfliktom, ktorý na Ukrajine vypukol po nedávnej ruskej invázii. Vojna vyhnala z krajiny už vyše milióna ľudí.

Otvor článok

Svetová banka zastavila svoje projekty v Rusku a Bielorusku

3.3 2022 06:55

WASHINGTON - Banka pristúpila k tomuto kroku v noci na štvrtok v reakcii na vojenskú inváziu na Ukrajinu. Pripravuje tiež balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote troch miliárd dolárov, ktorý zahŕňa najmenej 350 miliónov okamžitej finančnej pomoci.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusi zaútočili na sklad ropy

3.3 2022 07:29

KYJEV - Invázia na Ukrajine pokračuje. Sledujte prehľad aktuálnych informácií, ktoré pripravujú Netky.

Otvor článok

Ruský šéfdirigent ostravskej filharmónie: „Je to odporná invázia!"

3.3 2022 08:05

OSTRAVA - Vasilij Sinajskij, jeden z najprestížnejších svetových dirigentov a umelec ruského pôvodu, ktorý pôsobí na poste šéfdirigenta Janáčkovej filharmónie v Ostrave, vyslal do Kremľa drsný odkaz.

Otvor článok

VIDEO: Magritteho obraz vydražili za rekordnú sumu!

3.3 2022 08:29

LONDÝN - Maľba Ríša svetla (L'Empire des lumieres), označená britským aukčným domom Sotheby's za majstrovské dielo umenia 20. storočia, malo orientačnú vyvolávaciu cenu 54 miliónov eur. Konečná suma však bola oveľa vyššia.

Otvor článok

Zelenskyj: „Ukrajina prekazila zákerné plány Ruska, ktoré sa pripravovali roky."

3.3 2022 08:49

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na štvrtok uviedol, že jeho krajine sa podarilo prekaziť "zákerné" plány Ruska, pričom vyzdvihol "hrdinský vzdor“ ukrajinskej armády a obyvateľstva voči ruskej invázii.

Otvor článok

NHL: NY Rangers zdolali St. Louis, Sekerov Dallas porazil LA

3.3 2022 08:49

NEW YORK – Hokejisti Seattlu Kraken zvíťazili v domácom zápase NHL nad Nashville Predators 4:3. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po siedmich prehrách a celkovo 17. v nováčikovskej sezóne. Po 56 odohratých zápasoch majú na konte 39 bodov a v tabuľke Západnej konferencie sú na predposlednom 15. mieste. Za nimi je iba Arizona, ktorá však odohrala o tri zápasy menej.

Otvor článok

Šachista Garry Kasparov zaželal Putinovi spravodlivý trest. Aký?

3.3 2022 09:08

BERLÍN - Bývalý majster sveta v šachu Garry Kasparov je ďalší z radu kritikov ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu. Politika nazval šialencom.

Otvor článok

Šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu

3.3 2022 09:17

BRATISLAVA - Riaditeľ Inštitútu ľudských práv (IĽP) Peter Weisenbacher skonštatoval v súvislosti s tým, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) zablokoval dezinformačný web Hlavné správy, že šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Neznámy páchateľ poškodil pamätník Slavín. Natrel ho žltou a modrou farbou

3.3 2022 10:14

BRATISLAVA - Časť vojenského pamätníka Slavín v Bratislave poškodil neznámy páchateľ modrou a žltou farbou. Boris Kollár reagoval.

Otvor článok

V ruských školách vysvetlia žiakom, prečo je vojna na Ukrajine nevyhnutná

3.3 2022 10:25

BRATISLAVA - Ruské ministerstvo školstva oznámilo, že žiakom po celej krajine odvysiela virtuálnu prednášku vo štvrtok o 12:00 moskovského času.

Otvor článok

Úradník Fleischer z kauzy Očistec nezaplatil svoj peňažný trest

3.3 2022 11:06

BRATISLAVA - Odsúdený úradník z kauzy Očistec Martin Fleischer nezaplatil súdom uložený peňažný trest. Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní Špecializovaného trestného súdu, z tohoto dôvodu má 24. marca rozhodovať o nariadení výkonu náhradného trestu odňatia slobody. Súd totiž Fleischerovi popri podmienečnom treste odňatia slobody uložil aj peňažný trest vo výške 150 000 eur.

Otvor článok

REPORTÁŽ Tomi Kid Kovács pomáha ukrajinským utečencom. V priebehu 7 dní bol na hranici dvakrát a zatiaľ doviezol 18 ton pomoci!

3.3 2022 11:07

Nič nie je nemožné! Týmto mottom sa známy boxer riadi nielen v ringu, ale aj v osobnom živote. V týchto dňoch ho pretavil do naozaj rýchlej pomoci Ukrajincom, ktorý vojna vyhnala z rodnej krajiny. Ale to zďaleka nie je všetko.

Otvor článok

Nemecký kancelár poprel možnosť vyslania jednotiek NATO na pomoc Ukrajine

3.3 2022 12:07

BERLÍN – Severoatlantická aliancia sa nechystá zasahovať do situácie okolo Ukrajiny vo vojenskej sfére, pretože by to bola veľká chyba. Uviedol to 2. marca nemecký kancelár Olaf Scholz počas spoločnej tlačovej konferencie s izraelským premiérom Naftalim Bennettom.

Otvor článok

Británia rozširuje sankcie voči Rusku zamerané na letectvo

3.3 2022 12:38

LONDÝN - Británia vo štvrtok oznámila nové sankcie voči Rusku za inváziu na Ukrajinu. Nové opatrenia sú zamerané proti ruským spoločnostiam podnikajúcim v leteckom a vesmírnom priemysle. Tie nebudú mať po novom prístup k britským poisťovacím a zaisťovacím službám.

Otvor článok

Sergej Lavrov: „Rusi sú v práve. Budeme pokračovať až do konca!“

3.3 2022 12:45

MOSKVA - Moskva je presvedčená o tom, že má v konfrontácii so Západom pravdu. Vyhlásil to vo štvrtok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov počas tlačovej konferencie v Moskve.