Úradník Fleischer z kauzy Očistec nezaplatil svoj peňažný trest

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 11:06 • 2 min
Úradník Fleischer  z kauzy Očistec nezaplatil svoj peňažný trest

BRATISLAVA - Odsúdený úradník z kauzy Očistec Martin Fleischer nezaplatil súdom uložený peňažný trest. Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní Špecializovaného trestného súdu, z tohoto dôvodu má 24. marca rozhodovať o nariadení výkonu náhradného trestu odňatia slobody. Súd totiž Fleischerovi popri podmienečnom treste odňatia slobody uložil aj peňažný trest vo výške 150 000 eur.

slovakia

left justify in out

Samosudca Špecializovaného trestného súdu v auguste minulého roku schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a bývalým šéfom sekcie ekonomiky ministerstva vnútra Martinom Fleischerom. Súd obvinenému uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní piatich rokov.

 

img

 

Takisto mu súd uložil peňažný trest, zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na neho negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka. Rovnaký trest uložil súd aj jeho manželke Margaréte, akurát finančný trest v jej prípade predstavoval 30 000 eur. Dôvodom odsúdenia manželov bola korupčná trestná činnosť.

V rámci akcie Očistec zadržali koncom roka 2020 viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Stíhaní sú napríklad pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy alebo trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa. V kauze figurujú okrem iných aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, exšéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško alebo bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusi zaútočili na sklad ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona