Šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 09:17 • 2 min
Šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu

BRATISLAVA - Riaditeľ Inštitútu ľudských práv (IĽP) Peter Weisenbacher skonštatoval v súvislosti s tým, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) zablokoval dezinformačný web Hlavné správy, že šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu.

slovakia

left justify in out

Tlačovú správu IĽP poskytol Peter Weisenbacher. „Žiadne ľudské právo nemôže byť použité na poškodenie iného ľudského práva. Smutné na tejto veci je len to, že sa musela stať katastrofa na Ukrajine, aby sa naši volení zástupcovia a orgány štátu rozhýbali. Viaceré mimovládne organizácie, medzi nimi aj naša, dlhé roky upozorňovali na nebezpečenstvo, ktoré takéto dezinformačné zdroje pre spoločnosť predstavujú,“ povedal Weisenbacher.

 

img


Riaditeľ IĽP dúfa, že príde aj k zmene v prístupe orgánov činných v trestnom konaní. „Pretože doteraz, keď sme sa na ne obrátili, tak trestné oznámenie vždy zamietli s odôvodnením, že máme vec riešiť občiansko-právne, teda sa s majiteľmi týchto pofidérnych webov súdiť. Je pritom v záujme celej spoločnosti takéto konanie nenechať bez trestu,“ uzavrel.
 

Prečítajte si: VIDEO: Rusi vstúpili do Chersonu a ostreľujú Mariupoľ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies