Na Slovensko príde predsedníčka Európskej komisie, uviedol premiér

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 14:29 • 2 min
Na Slovensko príde predsedníčka Európskej komisie, uviedol premiér

BRATISLAVA – Vo štvrtok (3. 3.) príde na Slovensko predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že hovoriť budú najmä o situácii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Heger poznamenal, že je v intenzívnom kontakte s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Ukrajinci sú podľa jeho slov vďační za slovenskú pomoc a podporu.

 

„Treba si uvedomiť, že Ukrajina sa dnes bráni, bráni si vlastné územie a slobodu, ktorá bola veľmi silno narušená Ruskou federáciou a, žiaľ, zasahuje nevinných civilných občanov,“ povedal Heger. Zároveň poďakoval všetkým občanom Slovenska, ktorí pomáhajú pri transporte ukrajinských matiek a žien či na hraniciach.

 

img

 

„Naďalej sme v komunikácii s jednotlivými členskými štátmi ohľadom sankcií,“ uviedol s tým, že Slovensko má jasný postoj.

 

„My chceme mier. Jasne sa ukazujú krajiny a spoločenstvo zástancov mieru. Práve preto silno potrebujeme akékoľvek sankcie, aby sme dnes ukázali Vladimirovi Putinovi a Ruskej federácii, ale pre budúcnosť komukoľvek, komu napadne napadnúť inú demokratickú krajinu akýmkoľvek vojenským spôsobom, čo ho čaká,“ vysvetlil Heger.

 

Poznamenal, že je potrebné vyslať jasný signál, že chceme mier a nie vojnu. Pred vojnou podľa premiéra utekajú aj iní ľudia ako Ukrajinci. Tvrdí, že prichádzajú aj ľudia z iných krajín, ktorí sa chcú vrátiť domov z Ukrajiny. „Pre týchto ľudí zabezpečujeme prepravu na najbližšie letiská, aby sa mohli prepraviť do destinácií, odkiaľ pochádzajú,“ dodal.

 

Možno vás zaujme : Monika Beňová sa nezhodla s Robertom Ficom. Pohrozila odchodom zo Smeru-SD



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies