Vláda pozastavila dohodu s Ruskom o bezvízových cestách diplomatov

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 13:40 • 2 min
Vláda pozastavila dohodu s Ruskom o bezvízových cestách diplomatov

BRATISLAVA - Dohoda medzi vládou SR a vládou Ruskej federácie o bezvízových cestách držiteľov diplomatických pasov alebo služobných pasov sa dočasne pozastaví. Rozhodla o tom vláda na stredajšom rokovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok má o dočasnom pozastavení vykonávania tejto dohody informovať Rusko diplomatickou cestou.

 

img

 

Vláda o tom rozhodla v reakcii na "závažné porušenie medzinárodného práva a medzinárodných dohôd Ruskou federáciou, ktorým sa ohrozuje územná celistvosť, zvrchovanosť a nezávislosť Ukrajiny".

 

img

 

Cieľom je tiež zachovanie jednotného postupu európskych štátov aj vo vzťahu k už prijatému rozhodnutiu Rady EÚ. Rada ešte 25. februára rozhodla o čiastočnom pozastavení uplatňovania Dohody medzi Európskym spoločenstvom a Ruskou federáciou o zjednodušení postupu pri vydávaní víz občanom EÚ a Ruskej federácie. Dohodu, ktorá sa podľa rozhodnutia vlády pozastaví, má Slovenská republika uzavretú s Ruskom od decembra 2000.

 

Prečítajte si: Monika Beňová sa nezhodla s Robertom Ficom. Pohrozila odchodom zo Smeru-SD

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies