Šachista Garry Kasparov zaželal Putinovi spravodlivý trest. Aký?

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 09:08 • 2 min
Šachista Garry Kasparov zaželal Putinovi spravodlivý trest. Aký?

BERLÍN - Bývalý majster sveta v šachu Garry Kasparov je ďalší z radu kritikov ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu. Politika nazval šialencom.

slovakia

left justify in out

„Je to tragédia pre moju krajinu. Tisíce mladých Rusov zomierajú pre tohto šialeného diktátora. Veľa z nich sa narodilo a aj zomrie za jeho vlády,“ povedal Kasparov v rozhovore pre Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Kasparov dúfa, že vojna nebude mať dlhé trvanie a že Putina čaká spravodlivý trest. „Mohla by viesť ku kolapsu jeho režimu. Prvýkrát od skončenia Studenej vojny sa takmer celý svet spojil v boji proti zlu. Nečakal som také silné puto solidarity ostatných krajín s Ukrajinou,“ poznamenal Kasparov, ktorý je dlhoročný kritik Kremľa.

 

img

 

„Stále sa ma pýtajú, čo sa musí stať, aby sa to celá skončilo. Majú prísť na Červené námestie milióny demonštrantov? Príde k palácovému prevratu? Zasiahnu oligarchovia? Zrejme sa musí udiať zo všetkého niečo. Putin žije 22 rokov v bubline, je preňho ťažké zachovať si zdravý rozum. Vieme, že dôveruje iba málokomu a že nechodí na internet. Diktatúra jedného muža je najväčšia existenčná hrozba pre celý svet,“ myslí si Kasparov.

 

Prečítajte si tiež: Má Vladimir Putin zdravotné problémy?

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies