Svetová banka zastavila svoje projekty v Rusku a Bielorusku

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 06:55 • 2 min
Svetová banka zastavila svoje projekty v Rusku a Bielorusku

WASHINGTON - Banka pristúpila k tomuto kroku v noci na štvrtok v reakcii na vojenskú inváziu na Ukrajinu. Pripravuje tiež balík pomoci pre Ukrajinu v hodnote troch miliárd dolárov, ktorý zahŕňa najmenej 350 miliónov okamžitej finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Svetová banka uviedla, že v súvislosti s „ozbrojeným konfliktom namiereným proti ukrajinskému ľudu s okamžitou platnosťou zastavuje všetky svoje programy v Rusku a Bielorusku“.

 

Banka financuje projekty zamerané na infraštruktúru a poskytuje krajinám pomoc pri nastavovaní pravidiel. Uviedla, že od roku 2014 neschválila žiadnu novú pôžičku ani investíciu pre Rusko a od polovice roka 2020 neschválila žiaden úver ani Bielorusku.

 

img

 

Podľa webovej stránky Svetovej banky má táto inštitúcia v súčasnosti v Bielorusku rozbehnutých 11 projektov v celkovej hodnote 1,2 miliárdy dolárov. Ide o projekty, ktoré sa zameriavajú na oblasť energetiky, vzdelania, dopravy a na reakciu na pandémiu koronavírusu.

 

V Rusku v súčasnosti prebiehajú 4 projekty Svetovej banky v hodnote 370 miliónov dolárov. 

 

Prečítajte si tiež: Medzinárodný trestný súd začal vyšetrovať vojnové zločiny na Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona