Ruská zmrzlina končí. Prima ju premenovala na Ukrajinskú

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 13:59 • 2 min
Ruská zmrzlina končí. Prima ju premenovala na Ukrajinskú

Český zmrzlinový výrobca Prima premenoval svoj známy produkt; z Ruskej zmrzliny sa stane Ukrajinská zmrzlina. Prima tým chce vyjadriť podporu Ukrajine a vymedziť sa proti ruskej agresii. Firma to uviedla dnes vo svojej tlačovej správe.

slovakia

left justify in out

„Cítime morálnu povinnosť vymedziť sa aspoň touto formou proti agresívnemu a nespravodlivému počínaniu predstaviteľov Ruska a dať jasnú správu ľudom z Ukrajiny žijúcim v Českej republike či na Slovensku, že na nich myslíme a podporujeme ich,” povedal Prokop Volf, vedúci divízie Prima.  

 
Spoločnosť uviedla, že ku zmene názvu sa rozhodla hneď v prvý deň ruskej invázie na Ukrajinu.  

 

img

 

Na zmrzlinách vyrobených ešte v pôvodnom obale budú pracovníci v skladoch prelepovať slovo Ruská dočasnou nálepkou s názvom „Podporujeme Ukrajinu”.  

 

img

 
Zmenu by mali zákazníci v obchodoch vidieť v priebehu niekoľko dní. „Veríme, že to českí zákazníci cítia rovnako ako my. V súčasnej dobe je potrebné robiť aj takéto gestá,” dodal Volf.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies