Archív článkov za Marec 2022, strana 1

Otvor článok

Experti varujú pred falošnými zbierkami na pomoc Ukrajine

1.3 2022 06:00

BRATISLAVA – Podvodníci nemajú zábrany ani počas vojny, kyberbezpečnostná spoločnosť ESET varuje pred falošnými zbierkami na pomoc Ukrajine. Prvé nepravé humanitárne zbierky vznikli už krátko po začiatku vojenského konfliktu a ich počet bude zrejme narastať.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA Ohlásené sú ďalšie útoky! Výzva k obyvateľom, aby opustili svoje domovy

1.3 2022 06:21

BRATISLAVA - Bombardovanie Ukrajiny pokračuje. Svet reaguje na udalosti. Netky pripravili prehľad dnešných najaktuálnejších správ.

Otvor článok

Kanada zastavila dovoz ropy z Ruska. Ukrajine posiela nové zbrane

1.3 2022 07:35

OTTAWA - Kanadský premiér Justin Trudeau ohlásil v pondelok zákaz dovozu ropy z Ruska. Tento krok zdôvodnil slovami, že výnosy z ropy slúžili tiež na podporu ruského prezidenta Vladimira Putina a tamojších oligarchov.

Otvor článok

Miloš Zeman chce dovoliť Čechom bojovať na Ukrajine

1.3 2022 08:01

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman by podporil výnimku pre Čechov, ktorí chcú ísť dobrovoľne bojovať na Ukrajinu. Pre webový spravodajský portál Novinky.cz to v pondelok povedal jeho hovorca Jiří Ovčáček.

Otvor článok

VIDEO: Tomi Kid Kovács pomáha Ukrajincom utekajúcim pred vojnou

1.3 2022 08:16

BRATISLAVA - Známy slovenský boxer už niekoľko dní organizuje zbierky potrebných vecí pre ľudí, ktorí k nám prichádzajú z Ukrajiny. V utorok ráno im viezli hlavne lieky, zdravotnícky materiál, jedlo a plienky pre deti.

Otvor článok

NHL: Tatar aj Fehérváry s asistenciou, Boston deklasoval Los Angeles

1.3 2022 08:20

NEW YORK – Slovenský súboj dopadol lepšie pre Tomáša Tatara, jeho diabli zdolali Vancouver v bráne s Jaroslavom Halákom vysoko 7:2. Fehérváry si pripísal asistenciu, no jeho Washington podľahol Torontu 3:5.

Otvor článok

Rusi a Ukrajinci vlastnia na Slovensku tisícky spoločností

1.3 2022 08:38

Ruskí a ukrajinskí podnikatelia patria do top 15 najčastejších zahraničných vlastníkov slovenských firiem. Spolu vlastnia na Slovensku 3 284 spoločností.

Otvor článok

Rusko neuvidí nového Batmana v kine! Disney, Sony Pictures a Warner Bros mu pozastavili uvádzanie svojich filmov

1.3 2022 09:16

NEW YORK - Americké filmové spoločnosti Disney, Sony Pictures a Warner Bros pozastavujú uvádzanie svojich filmov v kinách v Rusku. Nasledujú tak príklad iných veľkých firiem, ktoré sa rozhodli stiahnuť sa z Ruska po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň – 24. februára – vydal rozkaz na inváziu na územie susedného štátu.

Otvor článok

Majiteľ FC Chelsea Roman Abramovič chce ukončiť vojnu na Ukrajine. S Putinom má dobrý vzťah

1.3 2022 09:31

BRATISLAVA - Dlhoročný priateľ ruského prezidenta v sobotu previedol správcovstvo jedného z najlepších tímov Premier League na charitatívnu organizáciu. Teraz potvrdil, že sa zapojil do rokovaní o ukončení vojny.

Otvor článok

VIDEO: Separatisti nabádajú obyvateľov Mariupolu k odchodu z obkľúčeného mesta: „Zaručujeme bezpečnosť!"

1.3 2022 10:00

Separatisti z Doneckej ľudovej republiky (DNR) vyzvali obyvateľov obkľúčeného Mariupolu, aby opustili mesto do 2. marca dvoma špeciálnymi koridormi.

Otvor článok

Putin reaguje na zahraničné sankcie. Podpísal dekrét o špeciálnych ekonomických opatreniach

1.3 2022 10:02

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin podpísal Dekrét o uplatňovaní osobitných ekonomických opatrení v súvislosti so akciami Spojených štátov a ich spojencov a medzinárodných organizácií. Dokument zverejnili na oficiálnej internetovej stránke Kremľa.

Otvor článok

Má Vladimir Putin zdravotné problémy?

1.3 2022 10:26

BRATISLAVA - Rozhodnutia ruského prezidenta súvisiace s inváziou na Ukrajinu spustili nielen vlnu kritiky, ale aj otázok, či je v poriadku po zdravotnej stránke.

Otvor článok

Čečenský vodca Kadyrov priznal prvé straty medzi svojimi jednotkami na Ukrajine

1.3 2022 11:22

MOSKVA - Na Ukrajine zahynuli prví čečenskí vojaci, ktorí bojujú po boku Ruska. Potvrdil to v utorok vodca tejto autonómnej republiky Ruskej federácie Ramzan Kadyrov.

Otvor článok

Turecký prezident sa konečne vyjadril k ruskej invázii!

1.3 2022 12:24

ANKARA - Recep Tayyip Erdogan v pondelok hovoril so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom o rokovaniach medzi Ruskom a Ukrajinou, ktoré sa v ten istý deň uskutočnili v blízkosti bielorusko-ukrajinských hraníc.

Otvor článok

Piešťanské rehabilitačné centrum prichýli ukrajinské deti s postihnutím

1.3 2022 12:33

PIEŠŤANY - Rehabilitačné centrum Axis Medical Center v Piešťanoch, ktoré sa špecializuje na komplexnú neurologickú rehabilitáciu, prijme rodiny s deťmi so zdravotným postihnutím z Ukrajiny.

Otvor článok

Bratia Kličkovci inšpirovali ďalších slávnych boxerov, berú zbraň a bránia Ukrajinu

1.3 2022 12:58

Ukrajinskí profesionálni boxeri Oleksandr Usyk a Vasilij Lomačenko nasledovali bratov Vitalija a Vladimira Kličkovcov. Zapojili sa do teritoriálnej obrany Ukrajiny pred ruskou inváziou.

Otvor článok

VIDEO: Otec zastrelil v kostole tri dcéry a spáchal samovraždu

1.3 2022 13:04

SACRAMENTO - V americkom štáte Kalifornia sa v pondelok odohrala streľba v kostole, počas ktorej 39-ročný muž zastrelil päť ľudí, vrátane svojich troch dcér.

Otvor článok

Rusko nedovolí, aby mala Ukrajina jadrové zbrane, povedal Lavrov

1.3 2022 13:04

MOSKVA – Rusko prijíma všetky opatrenia, aby zabránilo výskytu jadrových zbraní na Ukrajine, uviedol ruský minister Sergej Lavrov.

Otvor článok

Varovanie Greenpeace: Na Slovensku môžu nastať bezprecedentné suchá a povodne

1.3 2022 13:24

BRATISLAVA - Globálne oteplenie o tri až štyri stupne Celzia môže na Slovensku znamenať bezprecedentné suchá, oveľa menej vody či ničivé povodne.

Otvor článok

Kurzarbeit je už aj na Slovensku

1.3 2022 14:10

BRATISLAVA – Po skúsenostiach s poskytovaním finančných príspevkov pre zamestnávateľov a následne pre zamestnancov prostredníctvom projektu Prvá pomoc sme identifikovali potrebu trvalého nástroja ochrany pracovných miest.

Otvor článok

VIDEO: Gérard Depardieu má k Putinovi blízko, no vyzýva k zastaveniu bojov: „Som proti tejto bratovražednej vojne!"

1.3 2022 14:21

Francúzsky herec Gerard Depardieu, priateľ ruského prezidenta Vladimira Putina, v utorok vystúpil proti vojne na Ukrajine a vyzval k rokovaniam.

Otvor článok

Vodičom parkujúcim na chodníkoch môže polícia udeliť pokutu

1.3 2022 14:55

BRATISLAVA – Mestská polícia v Bratislave bude pri šoféroch, ktorí od utorka zaparkujú na chodníkoch v rozpore so zákonom, postupovať podľa platnej legislatívy. Vodičom bude možné udeliť pokuty, riešiť situáciu však bude možné aj dohovorom.

Otvor článok

VIDEO: Zelenského emotívny prejav dojal tlmočníčku k slzám!

1.3 2022 15:42

Prezident Volodymyr Zelenskyj informoval o neistej pozícii, v ktorej sa Ukrajina nachádza. Nemecká tlmočníčka to nezvládla. Rozplakala sa počas prenosu.

Otvor článok

Prezidentka telefonovala s veľvyslancom SR na Ukrajine! Ocenila prácu ambasády v Kyjeve

1.3 2022 15:50

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v telefonáte poďakovala veľvyslancovi SR na Ukrajine Marekovi Šafinovi a ďalším trom zamestnancom slovenskej ambasády za ich odhodlanie, obetavosť a profesionalitu.

Otvor článok

Obujte sa do pohodlia s New Balance 574

1.3 2022 16:19

Značka New Balance sa radí k najstarším americkým športovým značkám. Od svojho založenia v roku 1906 až po dnes prináša svojim zákazníkom kvalitnú obuv označenú charakteristickým písmenom N. Ešte ste ju nevyskúšali? Prezradíme vám, prečo sa to oplatí.

Otvor článok

Profesionáli a študenti si môžu vyskúšať kybernetickú hru CyberGame

1.3 2022 21:25

BRATISLAVA – Európe i Slovensku chýbajú odborníci v kybernetickej bezpečnosti. Profesionáli či študenti sa môžu zdokonaľovať v tejto oblasti aj vďaka účasti v kyberbezpečnostnej hre CyberGame, ktorá sa rozbieha v utorok.

Otvor článok

Tieto slová by sme si najmä teraz mali vziať k srdcu!

2.3 2022 05:30

Keby tak jestvoval nejaký liek, čo by všetkým bez rozdielu priniesol úľavu. Pretože, hoc sme rozdieľni a aj naše okuliare na svet vidia tak aj onak, podliehame strachom, zdrvujúcim sklamaniam a aj hlava sa občas z budúcnosti zakrúti. Alebo možno liek aj je, len ho treba užiť, zapiť a nezabúdať na účinok, nielen v časoch zlých, ale ani v dobrých.

Otvor článok

Odborníci vyzývajú ľudí, aby sa nepripájali k DDoS útokom na ruské servery

2.3 2022 06:00

BRATISLAVA – Experti spoločnosti Avast zaevidovali výzvy na sociálnych sieťach, ktoré ľudí nabádajú k pripojeniu sa k DDoS útokom na ruské servery.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusko reagovalo na žiadosť Turecka o vyslaní bojových lodí

2.3 2022 06:11

KYJEV/CHARKOV - Ruská invázia na Ukrajine pokračuje. Netky prinášajú prehľad najaktuálnejších správ z oblasti.

Otvor článok

Konvoj neďaleko Kyjeva spomalil. Rusom sa kazia vozidlá

2.3 2022 06:52

KYJEV - Obrovská kolóna ruských vozidiel smerujúca na juh k ukrajinskému hlavnému mestu Kyjev nie je dlhá 64 kilometrov a jej väčšinu netvoria obrnené vozidlá. Spresnenie priniesla v utorok britská stanica BBC, ktorá sa odvolala na spoločnosť McKenzie Intelligence Services.

Otvor článok

USA uzavrú vzdušný priestor pre ruské lietadlá. Sankcie hlásia aj Apple a Boeing

2.3 2022 07:49

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden prisľúbil Ukrajincom v ich boji za slobodu všemožnú pomoc vrátane vojenskej, ekonomickej a humanitárnej podpory. Spojené štáty podľa neho poskytnú Kyjevu priamu pomoc prevyšujúcu miliardu dolárov. Vojakov tam však nepošle.

Otvor článok

Najväčšia ruská banka Sberbank odchádza z európskeho trhu

2.3 2022 08:03

BRUSEL/KYJEV - Ruská banka Sberbank definitívne odchádza z európskeho trhu. Dôvodom sú sankcie uvalené Západom v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu.

Otvor článok

Vajda už nie je súčasťou tímu Djokoviča

2.3 2022 08:36

BELEHRAD – Legendárna spolupráca srbského tenistu Novaka Djokoviča a slovenského trénera Mariana Vajdu je definitívne u konca! Informáciou sa v utorok zaoberali srbské médiá.

Otvor článok

Coppa Italia: Prvé milánske derby skončilo bezgólovou remízou

2.3 2022 08:46

MILÁNO – V poradí tretie tohtoročné Derby della Madonnina sa po prvýkrát skončilo bezgólovou remízou 0:0. Odveta je na programe 20.4.

Otvor článok

Dvořákova Praha odmietla ruského dirigenta, Nohavica však Putinovu medailu vrátiť odmieta

2.3 2022 09:08

PRAHA - Svoj program v reakcii na ruskú agresiu upravujú niektoré české kultúrne inštitúcie a akcie. Festival Dvořákova Praha zrušil septembrové vystúpenie ruského dirigenta Valerija Gergijeva. Dôvodom je jeho podpora súčasnej ruskej zahraničnej politiky a ruského prezidenta Vladimira Putina.

Otvor článok

Z lekární mizne jód. Ochráni nás však jeho preventívne užívanie?

2.3 2022 09:24

BRATISLAVA - Akoby švihnutím čarovného prútika z našich lekární razom zmizli tabletky s obsahom jódu. Chýbajú tak ľuďom, ktorí ich skutočne potrebujú.