Slovenská republika poslala Ukrajine humanitárnu pomoc

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 13:01 • 2 min
Slovenská republika poslala Ukrajine humanitárnu pomoc

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR poskytlo Ukrajine prostredníctvom Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách (OS) SR a Ozbrojených zboroch (OZ) SR humanitárnu pomoc v podobe 1 000 kusov hygienických balíčkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zásielka obsahovala tiež deky, spacie vaky a iné materiálne zabezpečenie pre potreby ľudí utekajúcich pred vojnou, ktoré poskytlo Ministerstvo vnútra SR. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

 

img

 

„V týchto časoch stojíme všetci pevne pri našich ukrajinských priateľoch, ktorí sa urputne bránia pred ruským agresorom. Veľmi ma teší, že pomoc na Ukrajinu smeruje aj priamo z ministerstva obrany,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

 

Prvý kamión s humanitárnou pomocou vypravili z Bratislavy, po príchode do Vyšného Nemeckého nasledoval prechod cez slovensko-ukrajinskú hranicu a následne vykládka v Užhorode a prijatie zásielky tamojšou štátnou nemocnicou. V pláne je odoslanie ďalšej zásielky s humanitárnou pomocou.

 

Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR tiež zabezpečí v rámci pomoci pre Ukrajinu celkom 5 000 kusov individuálnych lekárničiek v textilnom obale v hodnote 23 200 eur. S koordináciou projektu pomáha Vojenská podporná nadácia rezortu obrany. Slovensko už poskytlo Ukrajine humanitárnu a materiálnu pomoc v celkovej hodnote viac ako 17 miliónov eur.

 

Prečítajte si: EÚ uvalí nové sankcie na Bielorusko. Majú jasný cieľ!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona