Minister Lengvarský: „Zdravotnícky systém je v súvislosti s migračnou vlnou pripravený."

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 11:55 • 2 min
Minister Lengvarský: „Zdravotnícky systém je v súvislosti s migračnou vlnou pripravený."

BRATISLAVA - Náš zdravotnícky systém je pripravený splniť všetky výzvy spojené s migračnou vlnou. Uviedol to pred rokovaním vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval tiež, že na rokovaní vlády chcú zosúladiť právne predpisy tak, aby mohli začať poskytovať zdravotnú starostlivosť všetkým, ktorí ju potrebujú.

 

„Verím tomu, že hotspoty, ktoré sú spustené, budú vo veľmi krátkej dobe fungovať aj po legislatívnej stránke tak, aby zdravotná starostlivosť poskytovaná ukrajinským utečencom bola v súlade s našimi zákonmi a predpismi," povedal.

 

img

 

Minister zopakoval, že Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR má v stredu vydať usmernenie súvisiace s kontrolou a testovaním ľudí, ktorí na Slovensku ostanú a budú v záchytných táboroch či iných zariadeniach.

 

Zároveň poďakoval všetkým zdravotníkom, organizáciám a dobrovoľníkom, ktorí pomáhajú na ukrajinsko-slovenskej hranici. Počas najbližších dvoch dní budú podľa jeho slov zástupcovia organizácie Lekári bez hraníc monitorovať situáciu na hraniciach.

 

Prečítajte si: Konvoj neďaleko Kyjeva spomalil. Rusom sa kazia vozidlá

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies