EÚ uvalí nové sankcie na Bielorusko. Majú jasný cieľ!

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 12:38 • 2 min
EÚ uvalí nové sankcie na Bielorusko. Majú jasný cieľ!

BRUSEL - Diplomati Európskej únie sa dohodli na nových sankciách proti bieloruskému režimu, ktorý Rusku pomohol podniknúť inváziu na Ukrajinu. V stredu o tom informovalo francúzske predsedníctvo v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Nové opatrenia sa podľa diplomatov dotknú Bielorusov, ktorí pomáhajú ruským útokom na Ukrajine, avšak aj niektorých ekonomických sektorov, a to najmä dreva, ocele a draslíka

 

img

 

Nemenovaný predstaviteľ EÚ tento týždeň uviedol, že jedným z cieľov nových sankcií voči Minsku je zastaviť vývoz akéhokoľvek bieloruského tovaru do EÚ.

 

Prečítajte si tiež: USA uzavrú vzdušný priestor pre ruské lietadlá. Sankcie hlásia aj Apple a Boeing

 

Na režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka sú stále uvalené sankcie zavedené v reakcii na jeho tvrdé potlačenie prodemokratických protestov, ktoré vypukli v auguste 2020.

 

img

 

Britská vláda v utorok oznámila, že Spojené kráľovstvo zavádza sankcie voči Bielorusku za jeho úlohu v ruskej invázii na Ukrajinu. Tento prvý balík sankcií zasiahne náčelníka generálneho štábu bieloruskej armády a prvého námestníka ministra obrany Viktora Guleviča a ďalších troch námestníkov ministerstva obrany. Týmto osobám znemožnia cestovať do Británie a ich aktíva v ostrovnej monarchii zmrazia.

 

K téme: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusko reagovalo na žiadosť Turecka o vyslaní bojových lodí

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies