AKTUALIZÁCIA: Neznámy páchateľ poškodil pamätník Slavín. Natrel ho žltou a modrou farbou

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 10:14 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Neznámy páchateľ poškodil pamätník Slavín. Natrel ho žltou a modrou farbou

BRATISLAVA - Časť vojenského pamätníka Slavín v Bratislave poškodil neznámy páchateľ modrou a žltou farbou. Boris Kollár reagoval.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 3. 3. 13:00

 

Poškodenie vojenského pamätníka Slavín v Bratislave, ktorý je aj pietnym miestom, je cez čiaru. Na sociálnej sieti to vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina).

 

„Vyjadriť názor, nesúhlas, no prosím, ale hnusne poškodiť pietne miesto, byť vznešenou myšlienkou či prejavom odporu, je neodpustiteľný trestný čin. Pevne verím, že polícia týchto ľudí vypátra a dozrie na nich, keď to budú čistiť," uviedol.

 

Pripomenul, že Bratislavu oslobodzoval hlavne Ukrajinský front, ktorý bol súčasťou Červenej armády, a všetky národnosti bojovali bok po boku proti nacizmu.

 

 

Šéf parlamentu poukázal i na to, že svetu a našim susedom dávame jasne najavo náš postoj aj osvetlením Bratislavského hradu ukrajinskými farbami.

 

Časť vojenského pamätníka Slavín v Bratislave poškodil neznámy páchateľ modrou a žltou farbou. Natrel schody, stĺpy pamätníka, ako aj priestor pred ním. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

 

 

Pôvodná správa

 

„Dnes v ranných hodinách sme prijali oznámenie o poškodení vojenského pamätníka Slavín. Doposiaľ neznámy páchateľ ho poškodil modrou a žltou farbou, ktorou natrel schody, stĺpy pamätníka ako aj priestor pred ním," informovala polícia. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

 

„Páchateľ týmto konaním spôsobil na veci, ktorá ako pietne miesto v zmysle ustanovení trestného zákona 'požíva ochranu podľa osobitného predpisu', škodu v doposiaľ presne nezistenej výške. Tá bude predmetom ďalšieho dokazovania," priblížil Szeiff.

 

Prečítajte si: Zelenskyj: „Ukrajina prekazila zákerné plány Ruska, ktoré sa pripravovali roky."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies