Archív článkov za Marec 2022, strana 3

Otvor článok

Viktor Orbán: „Rusko bude existovať aj po vojne."

3.3 2022 13:14

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán označil vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom za vyvážené a korektné až do posledného obdobia. V rozsiahlom rozhovore pre provládny týždenník Mandiner, zverejnenom vo štvrtok, Orbán povedal, že Putin všetko, na čom sa kedy dohodli, dodržal.

Otvor článok

Volkswagen a Ikea zastavili spoluprácu s Ruskom. Aký to bude mať dopad?

3.3 2022 13:36

BERLÍN/ŠTOKHOLM - Spoločnosti tak reagujú na ruskú inváziu na Ukrajine. Ikea okrem toho zastavila aktivity aj v Bielorusku.

Otvor článok

ROZHOVOR s analytikom Stanislavom Pánisom o sankciách voči Rusku: „Technicky je krajina na hranici bankrotu."

3.3 2022 13:38

Sankcie voči Rusku sa doslova množia. Invázia na Ukrajinu zo strany Ruska spôsobila istý domino efekt v podobe sankcií. Netky sa spýtali finančného analytika Stanislava Pánisa, ako vníma aktuálnu situáciu. Ako veľmi sa sankcie dotknú Ruska a je nejaká možnosť, že ich závan pocítime aj na Slovensku?

Otvor článok

Macron sa bude uchádzať o znovuzvolenie

3.3 2022 14:10

PARÍŽ – Francúzsky prezident Emmanuel Macron v priebehu štvrtka oznámi, že bude kandidovať v aprílových prezidentských voľbách, uviedli pre agentúru AFP nemenované zdroje z prostredia jeho tímu.

Otvor článok

Ruský tovar v obchodoch sa u nás už nebude promovať

3.3 2022 14:36

BRATISLAVA – Minimum ruského tovaru v obchodoch sa v SR už nebude promovať. Uviedla to pre TASR Nadežda Machútová, prezidentka Zväzu obchodu (ZO) SR, v reakcii na medializované informácie, že niektoré obchodné reťazce v EÚ bojkotujú, respektíve sa chystajú bojkotovať ruský tovar.

Otvor článok

Rusko zastavilo dodávky raketových motorov do USA

3.3 2022 14:36

MOSKVA – Rusko zastavilo dodávky raketových motorov RD-180 do Spojených štátov amerických. Oznámil to 3. marca šéf štátnej korporácie Roskosmos (Federálna kozmická agentúra) Dmitrij Rogozin.

Otvor článok

V európskych kostoloch zneli zvony za mier na Ukrajine

3.3 2022 15:18

KOLÍN NAD RÝNOM/PARÍŽ/RÍM – Na znak solidarity s obyvateľmi Ukrajiny, smútku za obeťami ruskej invázie a vyjadrenia túžby po mieri sa vo štvrtok rozozvučali zvony v mnohých veľkých kostoloch v Európe, vrátane miest ako Paríž, Rím či Kolín nad Rýnom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Európska únia pomôže Slovensku so zvládaním pomoci pre Ukrajincov

3.3 2022 15:54

BRATISLAVA – Európska únia stojí pri nás, finančne aj materiálne pomôže Slovensku so zvládaním pomoci pre Ukrajincov utekajúcich pred vojnou. Prezidentka SR Zuzana Čaputová o tom informovala po štvrtkovom stretnutí s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou v Bratislave.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Druhé kolo mierových rozhovorov sa skončilo

3.3 2022 16:13

KYJEV – Druhé kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom sa začalo. Na sociálnej sieti Twitter to vo štvrtok oznámil poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak, informovala agentúra AP.

Otvor článok

Verejnosť môže pomôcť Ukrajine v online aukcii súčasného umenia a dizajnu

3.3 2022 18:11

BRATISLAVA – Viac ako 100 slovenských umelcov sa zapojilo do občianskej iniciatívy Umením za mier. Vizuálni umelci, dizajnéri i módni návrhári vyjadrujú podporu Ukrajine svojou tvorbou, ich diela si môžu záujemcovia vydražiť do 8. marca na benefičnej online aukcii, ktorá prebieha na webe aukčnej spoločnosti SOGA.

Otvor článok

Ďalší turnaj organizácie PML sa blíži, v akcii uvidíme aj Milana Páleša

3.3 2022 19:07

ŽILINA – 12. marca sa organizácia Professional Muaythai League opäť pripomenie fanúšikom. Spolukomentátorom eventu bude český raper Marpo, ktorého v máji čaká boxerský zápas s Karlosom Vémolom.

Otvor článok

Minister obrany je v nemocnici, ruší svoj program

3.3 2022 20:39

BRATISLAVA – Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pre zdravotné problémy ruší svoj program na štvrtok a piatok (4. 3). Informoval o tom na sociálnej sieti.

Otvor článok

Slovanet prevzal RadioLAN, plánujú spoločný rozvoj a partnerskú spoluprácu

3.3 2022 21:36

BRATISLAVA – Telekomunikačný operátor Slovanet prevzal regionálneho poskytovateľa RadioLAN - ten však zostáva pôsobiť na trhu bez zmeny. Obaja operátori plánujú spoločný rozvoj a partnerskú spoluprácu. Informovali o tom obe spoločnosti vo štvrtok.

Otvor článok

Tomáš Klus zložil skladbu na podporu Ukrajiny

4.3 2022 06:00

Udalosti posledných dní hlboko zasiahli ľudí po celom svete. Český pesničkár Tomáš Klus odpremiéroval skladbu Ukrajino, ktorá vznikla práve ako dôsledok silných emócií vyvolaných situáciou v tejto krajine.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Ukrajinské jednotky odrazili ruský útok na mesto Mykolajiv

4.3 2022 06:08

KYJEV - Záporožskú jadrovú elektráreň na juhovýchode Ukrajiny ovládli ruskí vojaci. ÚJD neeviduje zmeny v radiácii v okolí Záporožskej elektrárne ani na území SR. Rusko tvrdí, že požiar v jadrovej elektrárni založili Ukrajinci. Volodymyr Zelenskyj žiada vyhlásenie bezletovej zóny nad svojou krajinou. Kyjev tvrdí, že ukrajinské vojenské zložky odrazili ruský útok na juhoukrajinské mesto Mykolajiv.

Otvor článok

VIDEO: Snemovňa vydala Babiša na trestné stíhanie

4.3 2022 06:31

PRAHA - Kauza sa týka dotácie z európskych fondov vo výške 50 miliónov českých korún na projekt Čapí hnízdo. Babiš pred rokovaním Snemovne povedal, že sa po vecnej stránke tomuto kroku nebráni, ale trvá na tom, že stíhanie je účelové. Dotačný prípad Čapí hnízdo v súčasnosti pokračuje už tretie volebné obdobie.

Otvor článok

Vladimir Putin sa vyjadril k priebehu invázie na Ukrajine. Je spokojný?

4.3 2022 07:20

BRATISLAVA - Ruský prezident vyhlásil, že jeho „špeciálna vojenská operácia“, teda invázia na Ukrajinu, „ide podľa plánu“. Mnohí analytici pritom tvrdia opak.

Otvor článok

Česko daruje Ukrajine zbrane. Na Slovensko posiela vojakov

4.3 2022 08:13

PRAHA - Česká vláda na mimoriadnom štvrtkovom rokovaní schválila poslanie zbraní, munície a ďalšieho vojenského materiálu na Ukrajinu v hodnote 17 miliónov českých korún. Ide o dar od českých zbrojárskych firiem.

Otvor článok

V Bratislave sa uskutoční protest Mier Ukrajine, cez telemost vystúpi Zelenskyj

4.3 2022 08:35

BRATISLAVA - V Bratislave na Námestí SNP sa v piatok od 17:00 uskutoční protest Mier Ukrajine. O 18:00 sa cez telemost pripojí prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Otvor článok

Brazílsky prezident zmenil názor na ruskú inváziu

4.3 2022 09:03

LONDÝN - Jair Bolsonaro doteraz ruskú inváziu verejne nekritizoval. V nedeľu dokonca povedal, že jeho krajina bude v súvislosti s vojnou na Ukrajine „neutrálna“.

Otvor článok

Google a Airbnb uvalili sankcie na Rusko

4.3 2022 09:46

WASHINGTON - Obe spoločnosti sa pridali k top svetovým firmám, ktoré obmedzili alebo zastavili spoluprácu s Ruskom. Okrem iných už svoje dodávky tovaru do Ruska, ako aj služby v tejto krajine, pozastavila aj firma Apple.

Otvor článok

NHL: Fehérváry s presným zásahom, Tampa nestačila na Pittsburgh

4.3 2022 09:47

NEW YORK – Slovenský obranca Martin Fehérváry sa presadil pri výhre Capitals nad Carolinou 4:0. Černáková Tampa si nedokázala poradiť s tučniakmi z Pittsburghu.

Otvor článok

V nemocnici na Kramároch vyčíňal agresívny muž!

4.3 2022 10:51

BRATISLAVA - Výtržník napadol personál, pacientov aj privolaných policajtov.

Otvor článok

Názor publicistu Hrabka: „Západ dodržiava pravidlá napriek tomu, že Rusko to nerobí."

4.3 2022 11:30

Štáty západného sveta dodržiavajú pravidlá vrátane rešpektovania výsledkov dohôd a rokovaní, aj keď to Rusko nerobí. A to je dôležité. V diskusii v TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Otvor článok

Kremeľ naďalej obmedzuje informovanie o vojne na Ukrajine

4.3 2022 12:18

MOSKVA - Ruská Štátna duma schválila zákon, ktorý zavádza až 15-ročné tresty väzenia za úmyselné šírenie „nepravdivých informácií“ o vojenskej akcii na Ukrajine. Ruské štátne agentúry v piatok informovali, že ho schválili v treťom a poslednom čítaní. Teraz zákon poputuje na schválenie do hornej komory parlamentu.

Otvor článok

Ukrajinský minister obrany Reznikov: „Museli sme potopiť našu vlajkovú loď, aby nepadla do rúk nepriateľa."

4.3 2022 12:28

KYJEV - Ukrajinské námorníctvo vo štvrtok zámerne potopilo vlajkovú loď svojej čiernomorskej flotily, aby tak zabránilo tomu, že by sa vojnového plavidla zmocnila ruská armáda.

Otvor článok

Ukrajinský tréner Šeriffu Tiraspoľ Vernidub narukoval do armády

4.3 2022 12:42

TIRASPOĽ - Ukrajinský futbalový tréner Jurij Vernidub opustil realizačný tím moldavského majstra Šeriff Tiraspoľ. Päťdesiatšesťročný bývalý futbalista narukoval do armády, aby bránil vlasť proti ruskej invázii.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Vladimir Putin: „Rusko bude pokračovať vo svojom rozvoji!"

4.3 2022 12:52

MOSKVA - Vladimir Putin vyhlásil na margo sankcií, že jeho krajina bude pokračovať vo svojom rozvoji. Voči susedom podľa jeho slov nemá zlé úmysly.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Dušan Kováčik ide na slobodu!

4.3 2022 13:04

BRATISLAVA - Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika prepustia z väzby na slobodu. V piatok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. TASR to potvrdil jeho obhajca Erik Magál. Súd uložil Dušanovi Kováčikovi viaceré povinnosti, okrem iného nosenie tzv. elektronického monitorovacieho náramku.

Otvor článok

NATO je pripravené brániť každý meter svojho územia!

4.3 2022 13:09

BRUSEL - Mimoriadne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa v piatok dopoludnia začalo v bruselskom sídle Severoatlantickej aliancie (NATO). Rokovania sa týkajú krízy, ktorú vyvolala ruská invázia na Ukrajine.

Otvor článok

Bieloruská futbalová reprezentácia a kluby budú musieť hrať na neutrálnej pôde

4.3 2022 13:27

NYON – Únia európskych futbalových asociácií uvalila v súvislosti s vojnou na Ukrajine sankcie aj na Bielorusko. Národný výber a kluby budú musieť nastúpiť do medzinárodných zápasov na neutrálnej pôde a bez divákov.

Otvor článok

ZOO chce zvýšiť povedomie o ohrozených druhoch živočíchov i rastlín

4.3 2022 14:54

BRATISLAVA – Zvýšiť povedomie o ohrozených druhoch živočíchov i rastlín a zvýrazniť pozitívny dôsledok ochranárskych aktivít je cieľom sobotného (5. 3.) podujatia v zoologickej záhrade v Bratislave pri príležitosti Svetového dňa divokej prírody.

Otvor článok

V prípade radiačného ohrozenia Slovenska budú občania informovaní, zaznie siréna

4.3 2022 15:12

V prípade vzniku ohrozenia v súvislosti s radiačnou udalosťou budú všetci občania informovaní. Ak by došlo k ohrozeniu, zaznie dvojminútový varovný signál prostredníctvom sirény, čo znamená, že sa treba ukryť. Najlepší priestor je kryt, prípadne pivnica.

Otvor článok

Radiačná situácia na Slovensku je naďalej stabilná

4.3 2022 15:19

BRATISLAVA – Aktuálna radiačná situácia je na Slovensku naďalej stabilná. Zmeny po ruskom útoku na Záporožskú jadrovú elektráreň, kde vypukol požiar, nezaznamenali nikde v Európe. Pre TASR to uviedol odbor radiačnej ochrany Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Otvor článok

Bratia Kličkovci prosia o pomoc! Ocitli sa na Putinovom zozname a hrozí im smrť?

4.3 2022 15:45

Kličkovci patria medzi legendárnych ukrajinských športovcov. Počas invázie ruských vojsk idú boxerskí bratia príkladom celému národu, ale v najbližších dňoch to nebudú mať ľahké. Podľa britských médií si Vladimir Putin pripravil zoznam 23 osôb, ktoré má zlikvidovať tzv. Vagnerova skupina. Medzi nimi sú vrcholní politickí predstavitelia, ale aj známi ukrajinskí športovci.

Otvor článok

Bratislava sa pripravuje na všetky scenáre, preverujeme aj stav krytov

4.3 2022 16:07

BRATISLAVA – Mesto Bratislava sa pripravuje na všetky scenáre v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine. Spolu s mestskými časťami preveruje stav krytov civilnej ochrany, ktoré majú v správe.