Archív článkov za Marec 2020, strana 2

Otvor článok

Twitter a Google pre koronavírus vyzývajú zamestnancov, aby pracovali z domu

3.3 2020 09:40

DUBLIN - Spoločnosti Twitter a Google vyzvali svojich zamestnancov, aby v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu pracovali z domu. Informovali o tom v utorok televízia CNN a portál Business Insider.

Otvor článok

Hekeri útočia na smart kamery a baby monitory, ako sa chrániť?

3.3 2020 10:17

Smart kamery a takzvané detské elektronické opatrovateľky s kamerou sa môžu stať jednoduchým cieľom kybernetických zločincov. Britské Národné centrum pre kybernetickú bezpečnosť (NCSC) vyzvalo majiteľov takýchto zariadení, aby po ich kúpe zmenili ľahko predvídateľné heslá, ktoré umožnia hekerom napadnúť systémy a sledovať domácnosti.

Otvor článok

Niekto bráni zmiereniu medzi Ukrajinou a Ruskom, tvrdí Putin

3.3 2020 10:18

MOSKVA – Ruský prezident Vladimír Putin v rozhovore pre TASS povedal, že je presvedčený o existencii síl, ktoré robia všetko pre to, aby udržali situáciu medzi Ruskom a Ukrajinou v napätí.

Otvor článok

Kotlebu čaká súdne pojednávanie vo veci používania nacistickej symboliky

3.3 2020 10:51

Špecializovaný trestný súd v Pezinku zrušil plánované pojednávanie v prípade obžalovaného predsedu strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko Mariana Kotlebu, ktoré sa malo uskutočniť zajtra 4. marca. Dôvodom je, že Kotleba sa zo stredajšieho termínu ospravedlnil a trvá na pojednávaní s jeho účasťou.

Otvor článok

Česko má štvrtý prípad nakazenia koronavírusom, prvý prípad potvrdili aj na Ukrajine

3.3 2020 10:54

V Česku je potvrdený štvrtý prípad nakazenia koronavírusom. Ide o 53-ročnú ženu, ktorá bola v nedeľu prijatá do Masarykovej nemocnice v Ústí nad Labem. Prvý prípad nákazy novým koronavírusom SARS-COV-2, ktorý spôsobuje ochorenie nazvané COVID-19 bol potvrdený aj na Ukraine.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Richard Sulík má záujem byť súčasťou koalície

3.3 2020 11:54

BRATISLAVA - Šéfkou poslaneckého klubu novozvolených poslancov NRSR za stranu Sloboda a Solidarita bude Anna Zemanová, podpredsedom Roman Foltin, ktorý zatiaľ nie je poslancom, ale náhradníkom. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal šéf liberálov Richard Sulík.

Otvor článok

Pentagón tvrdí, že USA vo vývoji nadzvukových zbraní zaostáva

3.3 2020 12:47

NEW YORK – Riaditeľ amerického ministerstva obrany, výskumu a inžinierstva Mark Lewis zdôraznil, že Rusko a Čína vyvíjajú nástroje, ktorých cieľom je zbaviť USA výhod vo vesmíre, na mori a vo vzduchu.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: V Trnave sa koronavírus nepotvrdil

3.3 2020 13:42

TRNAVA – Vo Fakultnej nemocnici v Trnave je momentálne hospitalizovaných päť pacientov s podozrením na ochorenie novým koronavírusom COVID 19. Výsledky ich testov na toto ochorenie budú podľa medicínskeho riaditeľa nemocnice Viliama Vadrnu známe ešte dnes.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Matovič by chcel do vlády aj Kisku, ten však o štvorkoalíciu nestojí

3.3 2020 14:28

BRATISLAVA - Aj napriek tomu, že sa strana Za ľudí dostala do parlamentu s najnižším počtom hlasov oprávnených voličov, bude zrejme tvoriť koalíciu v budúcej vláde.

Otvor článok

Koľko rezortov v novej koalícii prináleží každej strane?

3.3 2020 16:40

BRATISLAVA - Na základe získaných percent hlasov voličov, ktoré sa následne premietli do počtu mandátov v parlamente, je už známy aj pomer, akým by mali byť rozdelené jednotlivé ministerstvá.

Otvor článok

Ronaldo prežíva ťažké chvíle, v drese Juve ho zrejme tak skoro neuvidíme

3.3 2020 17:23

Jeden z dvoch najväčších futbalistov súčasnosti prežíva momentálne ťažké chvíle. Jeho matka bola po ťažkej mozgovej príhode prevezená v dnešných hodinách do nemocnice na ostrove Madeira, kde aj žije.

Otvor článok

Čo stojí za aktivitou ruských ponoriek v severnom Atlantiku?

3.3 2020 19:51

Studená vojna, ktorá sa po druhej svetovej vojne rozbehla medzi USA a ZSSR skončila podľa oficiálnych údajov a zápiskom v roku 1989 pádom Berlínskeho múru. Ľudia sa radovali, že roky napätia a strachu pred jadrovým útokom a možným bojovým konfliktom dvoch najsilnejších aktérov sa skončili. Naozaj je ale tomu tak?

Otvor článok

Na presun stajní F1 sa pre koronavírus zriadili špeciálne lietadlá

3.3 2020 20:42

Nový ročník seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1 sa začne o necelé dva týždne v Austrálii. Ešte pred jeho štartom sezóny prišlo k odloženiu aprílovej VC Číny. Otáznik sa objavuje aj v súvislosti s prvými troma súťažami novej sezóny, ktoré sú naplánované v Austrálii, Bahrajne a Vietname.

Otvor článok

Slovensko v Lige národov proti susedom, pocestuje aj na sever Európy

3.3 2020 21:34

BRATISLAVA - Žreb Ligy národov bol z pohľadu Slovenska prijateľný. V budúcom ročníku tejto futbalovej súťaže sa naši reprezentanti predstavia v 2. skupine B-divízie.

Otvor článok

Saková sa dnes v Bruseli zúčastní mimoriadnej schôdze EÚ

4.3 2020 06:14

BRATISLAVA - Šéfka rezortu vnútra Denisa Saková (Smer-SD) sa v dnešných hodinách zúčastní v Bruseli rokovania ministrov vnútra členských krajín EÚ. Dôvodom je riešenie akútnej otázky migračnej krízy.

Otvor článok

Ukrývala Židov, nakoniec ju samu odvliekli do koncentračného tábora

4.3 2020 06:49

Hovorí sa, že pomáhať si nemá význam. Ani neviem zrátať, koľkokrát sa opakovalo sklamanie.

Otvor článok

Súčasťou dohody s Talibanom je stiahnutie 4000 vojakov NATO z Afganistanu

4.3 2020 07:21

BRUSEL - Severoatlantická aliancia má v pláne výrazne znížiť svoju vojenskú prítomnosť v Afganistane, a to zo 16 000 na 12 000 vojakov. Potvrdil to aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Otvor článok

Chára prekonal v NHL ďalšiu métu, Tatar nedohral zápas

4.3 2020 09:02

USA - Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin si v noci na stredu pripísal v zámorskej NHL jednu asistenciu. Bol to jeho štvrtý bod (1+3) v 24. zápase v tomto ročníku. Na ľade San Jose to však Torontu na výhru nestačilo. Bostonský kapitán odohral proti Tampe už svoj 1550-ty zápas v NHL.

Otvor článok

Rezort práce a sociálnych vecí pripravuje dva nariadenia vlády

4.3 2020 10:08

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v súčasnosti ešte pracuje na dvoch nariadeniach vlády. Rezort uviedol, že ide o opatrenia, ktoré nemôžu byť zastavené, hoci je po parlamentných voľbách.

Otvor článok

Ako posilniť svoju imunitu a vyhnúť sa tak chorobe?

4.3 2020 10:24

Prvým krokom k správnemu fungovaniu imunity je úprava stravovacích návykov. Poukázala na to Katarína Blažová z Poradne zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave, ktorá pripomenula, že ľudská tráviaca sústava obsahuje viac ako 60 percent zo všetkých imunitných buniek v organizme. Preto všetko, čo človek skonzumuje, má podľa jej slov zásadný vplyv na jeho imunitný systém.

Otvor článok

Prezidentka poverila lídra hnutia OĽaNO Matoviča zostavením vlády

4.3 2020 11:42

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverila lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča zostavením vlády. Hnutie OĽaNO sa stalo víťazom parlamentných volieb, svoj hlas mu odovzdalo 25,02 percenta voličov. Čaputová tak dodržala ústavnú zvyklosť a naplnila svoje dávnejšie vyhlásenie, že zostavením vlády poverí lídra víťaznej strany vo voľbách.

Otvor článok

Koronavírus môže byť falošnou epidémiou

4.3 2020 12:16

MOSKVA – Predseda Moskovskej vedeckej spoločnosti terapeutov, profesor a akademik Ruskej akadémie lekárskych vied Pavel Vorobjov, je presvedčený, že neexistuje žiadna epidémia koronavírusu. Podľa neho je to len lokálne prepuknutie predtým nepreskúmanej choroby.

Otvor článok

Matovič v tom má jasno, v novej vláde s Kollárom počíta

4.3 2020 12:33

BRATISLAVA - Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina dostali vo voľbách väčšiu podporu voličov ako strana Andreja Kisku Za ľudí. Bolo by riziko ho odstrkovať od koaličnej spolupráce aj vzhľadom na počty poslaneckých kresiel v pléne Národnej rady (NR) SR. Skonštatoval to líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Otvor článok

Austrália chce predchádzať požiarom vďaka špeciálnemu satelitu

4.3 2020 13:19

Austrálski vedci pracujú na satelite, ktorý krajine pomôže bojovať proti lesným požiarom. Zariadenie s veľkosťou kufríka bude obsahovať infračervené detektory upravené na pozorovanie dominantnej vegetácie - najmä eukalyptov alebo kríkových porastov. Experti budú môcť vďaka zozbieraným dátam vykonať všetky potrebné kroky na elimináciu vzniku požiarov.

Otvor článok

Slovensko je podľa premiéra pripravené chrániť východnú hranicu EÚ

4.3 2020 13:23

PRAHA/BRATISLAVA - Slovensko je pripravené poskytnúť policajtov a techniku na ochranu východných hraníc EÚ. Po dnešnom mimoriadnom samite premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Prahe to povedal premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Otvor článok

Šesťročné dievča vystúpilo na základný tábor Mount Everestu

4.3 2020 14:49

Je to počin, s ktorým by malo značné ťažkosti aj mnoho dospelých. Základný tábor najvyššej hory sveta sa nachádza v nadmorskej výške 5364 m n. m. Na to, aby ste sa do neho dostali, nepotrebujete žiadne horolezecké schopnosti.

Otvor článok

Nový nástroj od Adobe dokáže určiť, či je vaša fotka upravená

4.3 2020 14:52

V dnešnej dobe je čoraz ťažšie určiť, či je fotka upravená alebo nie. Dokonalé tváre dokonalých ľudí na sociálnych sieťach môže mať vplyv na mentálne zdravie iných užívateľov, no vďaka novej funkcii Adobe Photoshop budeme pravdepodobne o krok bližšie k realite.

Otvor článok

Rusi vyslali do Sýrie moderné bojové systémy, obávajú sa útoku zo strany Turecka

4.3 2020 15:11

MOSKVA – Ako informovalo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, do Sýrie sa začali dovážať najmodernejšie ruské zbrane kvôli hrozbám zo strany Turecka.

Otvor článok

Vedci objavili najväčšiu explóziu od Veľkého tresku

4.3 2020 15:31

Vedci objavili vo vesmíre milióny rokov vzdialenú erupciu, vysielajúcu enormné množstvo energie. Toto zistenie zapísali do astrofyzikálneho denníka, kde ho prirovnávajú k Veľkému tresku.

Otvor článok

SaS a Za ľudí sa nezhodujú v oblasti vedenia polície

4.3 2020 16:17

Diskusiu o možnej budúcej koalícii absolvovali vo včerajších hodinách na stanici TA3 predseda SaS Richard Sulík a podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. V oblasti fungovania polície SR majú obaja predstavitelia diametrálne odlišné názory.

Otvor článok

Česko má ďalšie tri prípady koronavírusu

4.3 2020 16:17

Národné referenčné laboratórium Štátneho zdravotného ústavu v stredu potvrdilo ďalšie tri prípady koronavírusu. V dvoch prípadoch ide o rodinných príslušníkov ženy z Děčína, ktorá už bola vyšetrená ako pozitívna v predchádzajúcich dňoch. Tretí prípad je žena z Prahy.

Otvor článok

Klimatické zmeny môžu zmeniť bežné potraviny na toxické, ako?

4.3 2020 16:57

Klimatické zmeny majú vplyv na rôzne aspekty nášho života, avšak štúdia z roku 2019 šokovala verejnosť. Nedostatok vody a vysoká úroveň CO2 vo vzduchu môže premeniť niektoré druhy ovocia a zeleniny na tichých zabijakov.

Otvor článok

Bentley za takmer 2 milióny má v interiéri drevo staré tisícky rokov

4.3 2020 17:13

Sériová verzia výročného konceptu nadobudla formu dvojmiestneho roadsteru. Rovnako ako sú vysoké výkony aj cena, je nízky počet vyrobených kusov. A v interiéri nájdete tisíce rokov staré drevo. Jeho cena je 1,9 milióna dolárov.

Otvor článok

Opitá žena v Bratislave zrazila matku s kočíkom

4.3 2020 17:50

BRATISLAVA - Opitá vodička v Bratislave narazila do matky s kočíkom. Tá podľa predbežných informácií utrpela ľahké zranenia. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Otvor článok

Jeden z jej nápadníkov bol presvedčený, že každý by mal denne vypiť aspoň jednu fľašu vína

5.3 2020 06:30

„Pokiaľ ide o mňa, som si istá, že by sme si mohli vymeniť pozície. Keby som ja disponovala miliónmi, keby som aj vládla nad celým svetom, vybrala by som si jedine tvojho brata."

Otvor článok

Matovič je pripravený aj na trojkoalíciu! Je na strane Za ľudí, ako sa rozhodne

5.3 2020 06:42

BRATISLAVA - Pokiaľ by sa strana Za ľudí rozhodla nevstúpiť do vlády s SaS a Sme rodina, hnutie OĽaNO je pripravené aj na variant trojkoalície. Po stredajšom rokovaní s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom to povedal líder OĽaNO Igor Matovič.