Twitter a Google pre koronavírus vyzývajú zamestnancov, aby pracovali z domu

NETKY.SK • 3 Marec 2020, 09:40 • 2 min
Twitter a Google pre koronavírus vyzývajú zamestnancov, aby pracovali z domu

DUBLIN - Spoločnosti Twitter a Google vyzvali svojich zamestnancov, aby v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu pracovali z domu. Informovali o tom v utorok televízia CNN a portál Business Insider.

slovakia

left justify in out

Twitter odporúča tzv. home office pre všetkých svojich takmer 5000 zamestnancov na celom svete až do odvolania. Spoločnosť to uviedla v pondelok na svojom oficiálnom blogu.

 

 

"Od dnešného dňa dôrazne odporúčame všetkým zamestnancom na celom svete, aby pracovali z domu, ak je to možné. Naším cieľom je znížiť pravdepodobnosť rozšírenia ochorenia COVID-19 na nás — a svet okolo nás," napísala v blogu šéfka oddelenia ľudských zdrojov Jennifer Christieová. Dodala však, že tento pokyn nie je pre väčšinu zamestnancov záväzný a pobočky Twitteru zostanú otvorené.

 

Pracovať z domu však musia zamestnanci Twitteru v pobočkách v Hongkongu, Japonsku a Južnej Kórei, čiastočne z dôvodu obmedzení nariadených vládou, ktoré v týchto krajinách už existujú.

 

 

Spoločnosť Twitter podľa Christieovej mieni dôkladne vyčistiť svoje priestory, aby ochránila zamestnancov, ktorí napriek tomu chcú prísť do práce.

 

Odporúčanie pracovať z domu týka väčšiny

Už v sobotu oznámila, že pozastavuje všetky služobné cesty a podujatia, ktoré nie sú nevyhnutné. V prípade Googlu sa odporúčanie pracovať z domu týka väčšiny z 8 000 zamestnancov tohto gigantu v Dubline, kde sa nachádza jeho európska centrála. Ide o preventívne opatrenie po tom, čo bol jeden zamestnanec minulý týždeň pozitívne testovaný na koronavírus v Zürichu.

 

"Pokračujeme v prijímaní preventívnych opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti našich zamestnancov v súlade s radami odborníkov a v rámci tohto úsilia sme požiadali naše tímy v Dubline, aby zajtra pracovali z domu," povedal hovorca spoločnosti Google pre Business Insider.

 

Nový koronavírus SARS-CoV-2, spôsobujúci ochorenie COVID-19, sa od vlaňajšieho decembra rozšíril z Číny medzičasom do viac ako 60 krajín. Vyžiadal si viac ako 3100 mŕtvych a vyše 90 000 nakazených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona