REPORTÁŽ: Richard Sulík má záujem byť súčasťou koalície

NETKY.SK • 3 Marec 2020, 11:54 • 2 min
REPORTÁŽ: Richard Sulík má záujem byť súčasťou koalície

BRATISLAVA - Šéfkou poslaneckého klubu novozvolených poslancov NRSR za stranu Sloboda a Solidarita bude Anna Zemanová, podpredsedom Roman Foltin, ktorý zatiaľ nie je poslancom, ale náhradníkom. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal šéf liberálov Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

 

SaS súhlasí s rozdelením rezortov

Strana Sloboda a Solidarita má záujem byť súčasťou vlády a je k dispozícii pre akúkoľvek konšteláciu. Po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou to vyhlásil líder SaS Richard Sulík s tým, že nechcú ďalšie komplikácie pre vznik vlády a súhlasia s rozdelením rezortov, a to osem pre OĽaNO, tri pre Sme rodina, dva pre SaS a dva pre Za ľudí. Ak sa líder Sme rodina Boris Kollár bude chcieť stať predsedom Národnej rady SR, SaS to bude rešpektovať.

 

Sulík predstavil aj nominantov strany

Nominantom strany na post podpredsedu parlamentu bude Martin Klus, ktorý túto funkciu vykonáva aj v končiacom parlamente. Vyjednávací tím na koaličnej rade budú tvoriť dvaja stabilní členovia Richard Sulík a Branislav Gröhling, tretím bude podľa potreby niekto z trojice Lucia Ďuriš Nicholsonová, Ján Oravec a Eugen Jurzyca. Sulík ďalej potvrdil, že je pripravený zaujať exekutívnu pozíciu. Taktiež bude pokračovať vo funkcii predsedu strany.

 

 

SaS obsadí v parlamente 13 kresiel
SaS získala v sobotňajších parlamentných voľbách 6,22 percenta, čo v prepočte na mandáty znamená obsadenie 13 poslaneckých kresiel v NR SR. Do parlamentu sa za liberálov prekrúžkovali Richard Sulík, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Martin Klus, Jana Cigániková, Branislav Gröhling, Ondrej Dostál, Juraj Droba, Alojz Baránik, Peter Osuský, Ján Oravec, Anna Zemanová, Peter Cmorej a Marián Viskupič. Namiesto europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej a Juraja Drobu, ktorý vykonáva funkciu bratislavského župana, však do parlamentu nastúpia náhradníci Karol Galek a Jarmila Halgašová.

 

Vyjadrenie Richarda Sulíka
"Málo strán je tak úspešných, že štyrikrát po sebe sa dostane do NR SR. Preskákali sme si už všeličo a som rád, že sa v našom poslaneckom klube nachádzajú autori častí programov, ktoré boli vyhodnotené ako najlepšie. Sme pripravení byť stabilným a zodpovedným prvkom vo vláde. Po rokoch, počas ktorých bolo Slovensko zviazané mafiánmi, je takáto zmena nevyhnutná," priblížil Sulík.

 

img

 

Ďuriš Nicholsonová sa pravdepodobne vráti do Európskeho parlamentu
Ďuriš Nicholsonová na tlačovej konferencii doplnila, že podľa doterajších rokovaní to zatiaľ vyzerá na vytvorenie vládnej štvorkoalície. Taktiež poznamenala, že mala záujem o post predsedníčky NR SR, no túto pozíciu podľa jej slov, pravdepodobne, dostane nominant hnutia Sme rodina, ktoré skončilo vo voľbách na treťom mieste so ziskom 8,24 percenta. Do funkcie poslankyne NR SR preto nenastúpi, ale vráti sa do Európskeho parlamentu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies