Česko má ďalšie tri prípady koronavírusu

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 16:17 • 2 min
Česko má ďalšie tri prípady koronavírusu

Národné referenčné laboratórium Štátneho zdravotného ústavu v stredu potvrdilo ďalšie tri prípady koronavírusu. V dvoch prípadoch ide o rodinných príslušníkov ženy z Děčína, ktorá už bola vyšetrená ako pozitívna v predchádzajúcich dňoch. Tretí prípad je žena z Prahy.

slovakia

left justify in out

Boli do výsledkov testov izolovaní v domácej karanténe a budú od stredy hospitalizovaní v Masarykovej nemocnici v Ústí nad Labem. Rodina sa vrátila z oblasti Veneto v Taliansku.

 

Navštívila rizikový región

Koronavírus bol potvrdený aj u ženy, ktorá sa nechala testovať v súkromnom laboratóriu, Žena sa vrátila z Talianska a mala príznaky, údajne volala na linku Štátneho zdravotného ústavu. Tam jej vraj povedali, že nebola v rizikovom regióne a test neurobili.

 

"Vzhľadom na to, že neexistuje potvrdenie o kvalite pôvodnej vzorky, bola v Nemocnici Na Bulovce u danej pacientky odobratá vzorka nová a odoslaná znovu na vyšetrenie do Národného referenčného laboratória," informovalo ministerstvo zdravotníctva. Informovali Novinky.cz.

 

Žena je v karanténe v Nemocnici Na Bulovce, zvyšok rodiny je v domácej karanténe. V jej prípade epidemiológovia zisťujú jej kontakty.

 

Dve deti nakazenej ženy navštevujú základnú školu Antonína Čermáka v Prahe. Tá na štvrtok vyhlásila riaditeľské voľno.

 

 

Možno vyhlásia karanténu

"Ak budú výsledky testovania dvoch žiakov školy negatívne, nebudeme robiť žiadne mimoriadne opatrenia typu uzatvorenia školy, len budeme dbať na zvýšenú osobnú hygienu detí a pracovníkov školy. V opačnom prípade počas štvrtka zverejníme opatrenia, ktoré by sme v spolupráci s hygienickou stanicou a krízovým štábom MČ Prahy 6 prijali," uviedol už skôr riaditeľ Petr Karvánek.

 

Doteraz sa v ČR potvrdilo päť prípadov nákazy. Vedľa profesora Poľnohospodárskej univerzity, ktorý bol na konferencii v talianskom Udine, išlo o americkú študentku a ženu z Ekvádoru, ktorá s ňou cestovala, obe študujú v Miláne. Nakazili sa tiež dvaja ľudia z Děčína, ktorí boli lyžovať v Taliansku. Bývali v rovnakom hoteli.

 

Viac o tejto téme sa dozvieš v článku "Česko má štvrtý prípad nakazenia koronavírusom, prvý prípad potvrdili aj na Ukrajine" alebo pod hashtagom #koronavirus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies