Chára prekonal v NHL ďalšiu métu, Tatar nedohral zápas

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 09:02 • 2 min
Chára prekonal v NHL ďalšiu métu, Tatar nedohral zápas

USA - Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin si v noci na stredu pripísal v zámorskej NHL jednu asistenciu. Bol to jeho štvrtý bod (1+3) v 24. zápase v tomto ročníku. Na ľade San Jose to však Torontu na výhru nestačilo. Bostonský kapitán odohral proti Tampe už svoj 1550-ty zápas v NHL.

slovakia

left justify in out

Toronto stratilo slušný náskok 

"Javorové listy" nezvládli v San Jose tretiu tretinu, ktorú prehrali 0:3 a nevyužili šancu zvýšiť náskok v Atlantickej divízii pred Floridou. Toronto je tretie o päť bodov pred Panthers. Dvomi gólmi sa na víťazstve Sharks podieľal Evander Kane, Antti Suomela a Stefan Noesen mali bilanciu 1+1. Marinčin bol na ľade 17 minút a 45 sekúnd, okrem asistencie mal mínusový bod a dve strely. Pre slovenského zadáka to bol štvrtý bod (1+3) v 24. zápase v tomto ročníku.

 

 

Čo bude s Tatarom? 

Montreal zvíťazil na ľade New Yorku Islanders 6:2. Zápas nedohral slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v prvej tretine po zákroku domáceho Devona Toewsa tvrdo narazil ramenom na mantinel. Podľa zámorských médií utrpel zranenie v hornej časti tela. 

 

 

"Z hry sme ho stiahli z preventívnych dôvodov," povedal tréner Julien o zranení Tatara. "Viac budeme vedieť zajtra. Nemyslím si, že to bude dlhodobé. Pre nás bolo dôležité, aby po tom menšom zranení ďalej nehral. Veríme, že na ďalší zápas bude pripravený," uviedol. Montreal získal s priamym súperom v boji o play off dôležité body, na postup ich stráca aktuálne sedem. 

 

 

Neoblomný Chára 

Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom uspel v šlágri Východnej konferencie na ľade Tampy Bay 2:1 a upevnil si pozíciu lídra Atlantickej divízie i celej NHL. Pred Lightning má už deväťbodový náskok. Fín Tuukka Rask predviedol v bránke Bruins 20 úspešných zákrokov, Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky. Chára odohral svoj 1550. zápas v základnej časti a v historických tabuľkách sa posunul na 15. miesto, keď vyrovnal zápis Alexa Delvecchia.

 

img

 

Počínanie Slovákov 

Slovenský "obor" bol s časom 23:04 min druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu, podal obetavý výkon, keď zblokoval štyri strely súpera. V drese Lightning sa predstavil obranca Erik Černák, ktorý zaznamenal plusový bod, dve strely a tri "hity". Na ľade strávil 17 a pol minúty.  

 

 

Sekerov Dallas drží šancu na playoff

Dallas v zostave s Andrejom Sekerom podľahol Edmontonu 1:2 po predĺžení. O triumfe Oilers rozhodol v presilovke Alex Chiasson a zariadil pre svoj tím tretie víťazstvo za sebou. Vynikajúci výkon podal v bránke Mikko Koskinen, ktorý zlikvidoval 42 striel Dallasu. Sekera bol na ľade 16 minút a 6 sekúnd, z toho takmer tretinu v oslabení. Oba tímy držia postupové šance do play off.

 

 

Výsledky nočných zápasov NHL:

New York Rangers - St. Louis 1:3 

Pittsburgh - Ottawa 7:3

New York Islanders - Montreal 2:6 

Tampa Bay - Boston 1:2 

Minnesota - Nashville 3:1 

Winnipeg - Buffalo 3:1 

Dallas - Edmonton 1:2 pp

Chicago - Anaheim 6:2

Vegas - New Jersey 3:0 

San Jose - Toronto 5:2 /MARINČIN za hostí 0+1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona