Ronaldo prežíva ťažké chvíle, v drese Juve ho zrejme tak skoro neuvidíme

NETKY.SK • 3 Marec 2020, 17:23 • 2 min
Ronaldo prežíva ťažké chvíle, v drese Juve ho zrejme tak skoro neuvidíme

Jeden z dvoch najväčších futbalistov súčasnosti prežíva momentálne ťažké chvíle. Jeho matka bola po ťažkej mozgovej príhode prevezená v dnešných hodinách do nemocnice na ostrove Madeira, kde aj žije.

slovakia

left justify in out

Otázny štart

Vzhľadom na súčasnú závažnú situáciu okolo Ronaldovej rodiny je možné, že futbalista nebude schopný po psychickej stránke nastúpiť na najbližšie zápasy Juventusu, ako v Copa Italia či v odvete Ligy majstrov proti Lyonu.

 

Zdravotné problémy v rodine

Podľa portugalských médií stav Marie Dolores Aveirovej je stabilizovaný, ale v najbližších hodinách podstúpi viacero rozličných testov. Čo je už takmer isté, je neprítomnosť Ronalda v drese Juventusu Turín v stredajšom odvetnom zápase semifinále Coppa Italia proti AC Miláno (prvý zápas sa v Miláne skončil 1:1), takže oba tímy majú šancu na postup. Futbalista známy pod skratkou CR7 by mal dať prednosť návšteve chorej mamy vo svojej vlasti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Futbol Stream ⚽ (@futbol_stream),

 

V odvete proti Lyonu bez Ronalda? 

Talianske médiá už špekulujú aj nad možnosťou, že pokiaľ sa situácia okolo Cristianovej matky nezlepší, resp. nebodaj ešte zhorší, bude v ohrození aj jeho účinkovanie v odvete Ligy majstrov proti Olympique Lyon. Juve prehral vo Francúzsku prvý zápas 0:1, takže doma musí jednoznačne vyhrať a nedostať veľa gólov. Ronaldo by bol na trávniku pre svoje mužstvo určite prínosom, minimálne ako psychická podpora. Odveta v Turíne sa má hrať 17. marca.

 

img

 

Ťažký život 
Matka portugalskej superhviezdy svetového futbalu nemá ľahký život. V roku 2007 prekonala rakovinu prsníka a choroba sa jej vrátila o 12 rokov neskôr. Opäť musela bojovať a podstúpiť ožarovanie. Maria Dolores vyrastala v chudobe a už ako 6-ročná prišla o svoju mamu. Otec sa jej potom zbavil tak, že ju poslal do detského domova, kde bývala zneužívaná. Neskôr pri výchove troch detí nemohla veľmi rátať s pomocou manžela, ktorý ako vojak pôsobil v bývalých portugalských kolóniách Angole či Mozambiku. Keď v roku 1984 prišiel na svet najmladší Cristiano, vinou zlej finančnej situácie dokonca uvažovala o potrate. Nakoniec si ho nechala a stal sa jej všetkým.

 

img

 

Odchod CR7 v mladom veku 
"Postupne sme si ho všetci obľúbili ako najmladšieho v rodine. Meno dostal po americkom prezidentovi Reaganovi. Bol to taký náš malý brat," cituje Ronaldovu mamu belgický portál hln.be. V roku 2005 Maria Dolores stratila manžela - alkoholika, ktorý zomrel na rakovinu pečene. Zároveň už tušila, že z jej syna rastie svetový futbalista.

 

img

 

Cristiano vo veľmi mladom veku oputil Madeiru, keď začal hrávať za akadémiu Sportingu Lisabon. Odchod svojho najmladšieho syna znášala Dolores veľmi ťažko, no v posledných rokoch jej to vynahrádzajú 4 vnúčatá: Cristiano junior, dvojičky Matea a Eva a najmladšia Alana Martina.

 

 

Poďakovanie Ronalda

"Ďakujem všetkým za vašu podporu pre moju mamu, teraz je v stabilizovanom stave. Ja aj moja rodina chceme poďakovať zdravotníckemu personálu za starostlivosť. Tiež by som chcel požiadať o rešpektovanie súkromia v tejto situácii," napísal Ronaldo na sociálnych sieťach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies