Saková sa dnes v Bruseli zúčastní mimoriadnej schôdze EÚ

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 06:14 • 2 min
Saková sa dnes v Bruseli zúčastní mimoriadnej schôdze EÚ

BRATISLAVA - Šéfka rezortu vnútra Denisa Saková (Smer-SD) sa v dnešných hodinách zúčastní v Bruseli rokovania ministrov vnútra členských krajín EÚ. Dôvodom je riešenie akútnej otázky migračnej krízy.

slovakia

left justify in out

Pomoc Grécku

Mimoriadne zasadnutie Rady EÚ pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti je naplánované na 17.00 hodinu. "V Bruseli sa stretnú ministri vnútra členských štátov EÚ, aby rozhodli o pomoci Grécku, ktoré následkom tureckých vyhlásení a opatrení čelí krízovej situácii na svojej vonkajšej hranici," poznamenal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

 

img

 

Ochrana Schengenu

Stretnutie ministrov bolo zvolané v priebehu niekoľkých hodín po začiatku krízovej situácie. Agentúry EÚ, členské štáty v spolupráci so slovenskými orgánmi už niekoľko dní organizujú pomoc krajine, ktorá sa usiluje chrániť vonkajšie hranice EÚ "veľmi aktívnymi opatreniami." Tie si podľa zainteresovaných zaslúžia "vďaku, podporu, ale aj aktívnu pomoc a účasť".

 

img

 

Vyhlásenie tureckého prezidenta

Obavy z možného vzniku novej migračnej krízy v EÚ sa objavili po tom, ako turecký prezident Recep Tayyip Erdogan cez víkend vyhlásil, že Ankara už nedokáže zvládnuť nápor migrantov na svojom území a bude preto musieť otvoriť brány a umožniť časti z nich odísť do Európy.

 

Tisíce migratov

Grécke bezpečnostné zložky zabránili viac ako 24 000 pokusom o nelegálne prekročenie grécko-tureckých hraníc migrantmi, čím aj ochránili vonkajšie hranice Európskej únie. 

 

 

Gréci obviňujú Erdogana

"Toto už viac nie je problém týkajúci sa utečencov. Je to očividný pokus Turecka zneužiť zúfalých ľudí na podporu svojej geopolitickej agendy a odviesť pozornosť od hroznej situácie v Sýrii," uviedol grécky premiér Kyriakos Misotakis počas návštevy hraníc s poprednými predstaviteľmi EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona