Koronavírus môže byť falošnou epidémiou

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 12:16 • 2 min
Koronavírus môže byť falošnou epidémiou

MOSKVA – Predseda Moskovskej vedeckej spoločnosti terapeutov, profesor a akademik Ruskej akadémie lekárskych vied Pavel Vorobjov, je presvedčený, že neexistuje žiadna epidémia koronavírusu. Podľa neho je to len lokálne prepuknutie predtým nepreskúmanej choroby.

slovakia

left justify in out

Ako dôkaz svojich slov Vorobjov upozornil na situáciu, ktorá sa vyvinula na výletnej lodi odstavenej v karanténe pri Jokohame.

 

"Bola tam chorá osoba a nakazilo sa ňou veľa ľudí, ako už bolo povedané, viac ako 600. Zomreli iba dvaja 80-roční. Ale ľudia v tomto veku môžu zomrieť na akýkoľvek iný vírus. Nevieme, aké choroby mali. Všetci ostatní len zľahka ochoreli. Keby však bol vírus skutočne veľmi nákazlivý a smrteľný, potom by všetci ľudia ktorí sa v tom čase nachádzali v spoločnom uzavretom priestore tak dlho, jednoznačne by sa nakazili. Toto je konkrétny príklad, ktorý vyvracia všetky názory na pandémiu, epidémiu či iné ľahko prenášajúce sa smrteľné choroby", povedal profesor.

 

Podľa Vorobjova neexistujú žiadne špeciálne lieky, ktoré by mohli liečiť infikovaných týmto vírusom. "Neexistujú žiadne konkrétne lieky, tak ako nie sú pre žiadny iný akútny respiračný syndróm, vrátane chrípky. Uskutočňuje sa preto pokus o použitie liekov proti koronavírusu, ktoré sa používajú u pacientov s infekciou HIV, ale tieto pokusy majú povahu zlých experimentov teda inak povedané, nezaberajú", oznámil.

 

Okrem toho, ako uviedol profesor, Čína doteraz neposkytla vzorec vírusového kmeňa.

 

Známy ruský lekár infekčných chorôb Vladimír Nikiforov pred pár dňami odletel do Pekingu a povedal, "že Číňania nám neposkytli živý vírus, iba dali sekvenciu genómu uvedenú na papieri, ale nie je to celkom to, čo je potrebné na nájdenie liečby. Prečo to potom skrývajú? Možno nemajú nič a situácia by potom bola úplne fiktívna?", uviedol profesor.

 

 "Ľudia sú zatvorení vo svojich bytoch a raz za tri dni môžu ísť do potravín. Všetko ostatné vrátane dopravy nefunguje. Nemôžu sa pohybovať mimo svojej lokality a každý pohyb je sledovaný cez smartfón. Zároveň Číňania ukazujú nemocnicu na štadióne pre tisíce ľudí, kde neexistuje žiadna izolácia, kde leží 20 ľudí v bunke. Je to raj na šírenie infekcie, ktorá zabíja viac ako vírus", povedal Vorobjov.

 

"Ekonómovia hovoria niečo úplne iné. Niektorí tvrdia, že chaos s vírusom bol vymyslený tak, aby bojoval proti kríze, iní – aby podporil krízu. Náhoda výskytu veľkého počtu významných ekonomických a politických udalosti (mimo Číny aj v rámci krajiny) sa však nezdá byť náhodná. Možno ide o prerozdelenie trhov a čo presne sa stalo predmetom rozdelenia, zatiaľ nevieme. Nemá to žiadny vzťah k ľuďom a nerobí ich ani zdravšími ani bohatšími", poznamenal profesor a dodal, že pravda sa postupne ukáže.    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies