Šesťročné dievča vystúpilo na základný tábor Mount Everestu

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 14:49 • 2 min
Šesťročné dievča vystúpilo na základný tábor Mount Everestu

Je to počin, s ktorým by malo značné ťažkosti aj mnoho dospelých. Základný tábor najvyššej hory sveta sa nachádza v nadmorskej výške 5364 m n. m. Na to, aby ste sa do neho dostali, nepotrebujete žiadne horolezecké schopnosti.

slovakia

left justify in out

Fyzička a absencia výškovej choroby sú však nevyhnutné. Šesťročná Britka Ashleen Mandricková okomentovala výšľap jasne: "Ľavou zadnou."

 

Iné koníčky ako rovesníci

Prinútiť deti, aby odložili všetku elektroniku a zamierili na dlhšiu dobu na čerstvý vzduch, môže byť v dnešnej dobe zložité.

 

To však rozhodne neplatí pre rodičov šesťročnej Ashleen Mandrickovej zo Západného Sussexu vo Veľkej Británii. Ich dcéra sa stala najmladšou Britkou, ktorá kedy do základného tábora na Mount Evereste vyšla.

 

Trek okolo Annapurny je považovaný za krajší. Avšak trek do základného tábora Mount Everestu má nepopierateľne tiež svoje čaro.

 

Ešte si počká

Aj pre mnohých dospelých s dobrou fyzickou formou ide často o poriadnu výzvu. Malá Ashleen však výšľap zvládla svojimi slovami "ľavou zadnou".

 

Do základného tábora vystúpila spoločne so svojím 11-ročným bratom Nicolasom a matkou Victoriou v decembri. Výprava z mesta Lukla im zabrala celkom 12 dní. V septembri minulého roka sa Ashleen stala najmladším dievčaťom, ktoré kedy vyšplhalo na Kilimandžáro.

 

"Rada by vyliezla aj na Everest, ale povedali sme jej, že na to si musí ešte pár rokov počkať," uviedla matka dievčaťa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies