Archív článkov za Júl 2019, strana 1

Otvor článok

Útok na vládny konvoj v Libanone neprežili dvaja príslušníci ochranky

1.7 2019 06:26

BEJRÚT - Pri streľbe na konvoj vládnych áut, ktorá sa odohrala počas včerajšieho dňa v horskej oblasti vzdialenej necelých 30 kilometrov juhovýchodne od Bejrútu, prišli o život dvaja príslušníci ochranky libanonského ministra pre záležitosti utečencov.

Otvor článok

Mimoriadny summit EÚ musel byť v noci prerušený

1.7 2019 07:01

BRUSEL - Počas včerajšieho neskorého večera bol mimoriadny summit EÚ prerušený. Stalo sa tak z dôvodu, aby predseda Európskej rady Donald Tusk mohol viesť dvojstranné rokovania s lídrami o obsadení kľúčových postov v orgánoch Únie.

Otvor článok

Pri páde lietadla v americkom Dallase prišlo o život 10 ľudí

1.7 2019 07:26

DALLAS - V americkom štáte Texas havarovalo počas dnešnej noci (CET) menšie dvojmotorové lietadlo. Podľa miestnych agentúr prišlo o život všetkých 10 ľudí na palube.

Otvor článok

Prestupový kolotoč v NBA, Golden State prišli o svoju veľkú hviezdu, Celtics už našli náhradu za Irvinga

1.7 2019 07:59

NEW YORK - Počas noci sa v zámorskej NBA otvoril trh s voľnými hráčmi. Nebolo by na tom nič zaujímavé, ale na listine tzv. "nechránených" sa ocitli veľké mená ako Kevin Durant, Kyrie Irving, Kemba Walker či čerstvý víťaz NBA a MVP play off Kawhi Leonard.

Otvor článok

Predaj jednorázových igelitových tašiek je zakázaný už aj na Novom Zélande

1.7 2019 09:08

WELLINGTON - Dnešným dňom sa na Novom Zélande zavádza oficiálny zákaz používania jednorázových igelitových tašiek. krajina taktiež zaviedla veľmi vysoké pokuty pre obchodníkov a reťazce, ktoré budú takéto tašky zákazníkom ponúkať a poskytovať.

Otvor článok

Rada Európy je názoru, že Ukrajina z hľadiska zahraničnej politiky zlyhala

1.7 2019 09:51

ŠTRASBURG – Sankcie proti Rusku v PACE skončili tak, ako sa predpokladalo. Právomocí sa prinavrátili v plnom rozsahu ruskej delegácii a hanebnou porážkou hlučných a nevychovaných predstaviteľov, ktorí sa mylne opisujú ako delegácia Ukrajiny. Rada Európy nie je Majdan, ani Najvyššia rada v Kyjeve. Krikom a záchvatmi hnevu sa v Európe problémy neriešia.

Otvor článok

Richard Pánik mení dres, v útoku si možno zahrá aj s ruskými superhviezdami

1.7 2019 10:08

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik podpíše zmluvu s klubom zámorskej NHL Washington Capitals. Zámorský športový portál TSN sa zatiaľ odvoláva na anonym, keďže trh s voľnými hráčmi sa v NHL otvára až v priebehu dnešného dňa.

Otvor článok

Prudké dažde v Japonsku majú za následok evakuácie tisícok ľudí

1.7 2019 11:25

TOKIO - Vplyvom počasia bola počas dnešných hodín viac ako 6 000 Japoncom nariadená evakuácia z príbytkov. Južnú časť krajiny postihli prudké lejaky a situácia už začína byť alarmujúca.

Otvor článok

Bizarná situácia preukázala dôslednú pripravenosť juhokórejských zložiek

1.7 2019 12:11

SOUL - V dnešných hodinách zaznamenal radar juhokórejskej armády v oblasti prísne stráženej demilitarizovanej zóny na hranici s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) zvláštny letiaci predmet. Samozrejme to u kontrolných hliadok vyvolalo poplach.

Otvor článok

Putin vidí stretnutie s Trumpom ako dobrú príležitosť pre pokračovanie v dialógu

1.7 2019 12:23

OSAKA – Stretnutie s prezidentom Trumpom v Osake na samite G-20 poskytuje dobrú príležitosť pre pokračovanie dialógu. Ruský líder Vladimír Putin sa pred médiami vyjadril so slovami, že "majú o čom debatovať."

Otvor článok

Vysoké školy na Slovensku môžu od dnešného dňa vytvárať konzorciá

1.7 2019 13:20

BRATISLAVA - Počnúc dnešným môžu vysoké školy vytvárať medzi sebou užšiu spoluprácu. Právna norma zároveň dáva študentom možnosť získať takzvané podnikové štipendiá.

Otvor článok

Dominancia Mercedesu sa skončila, Red Bull s prvým víťazstvom v sezóne

1.7 2019 14:28

BRATISLAVA – Mnohí, aj tí najvernejší fanúšikovia F1 začali už túto sezónu odcudzovať a prehlasovať, že je tou najnudnejšou za posledné roky. Pokiaľ ste ale pozerali, čo sa odohrávalo počas tohto víkendu na okruhu Spielberg v neďalekom Rakúsku, určite ste si museli povedať: KONEČNE!

Otvor článok

Počas letných prázdnin je zvýšené riziko vzniku požiarov

1.7 2019 14:43

BRATISLAVA - Pre horúce a suché mesiace júl a august je charakteristické zvýšené riziko vzniku požiarov, upozorňujú hasiči. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) eviduje v období letných prázdnin nadpriemerné množstvo zásahov pri požiaroch. O tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

Otvor článok

Horúčavy skrotí studený front

1.7 2019 15:07

BRATISLAVA - Horúčavy už nebudú trvať dlho. Na Slovensku totiž začne počasie ovplyvňovať v pondelok večer studený front. Priniesť môže prehánky a búrky, a to predovšetkým na západe a severe krajiny.

Otvor článok

Členovia OPEC podporujú predĺženie ťažobných limitov, pridal sa aj Irán

1.7 2019 15:12

VIEDEŇ - Členovia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) podporujú predĺženie doterajšieho rozsahu obmedzovania ťažby ropy, a to minimálne o šesť mesiacov. Platnosť pôvodného programu sa skončila v nedeľu 30. júna.

Otvor článok

V oblasti Veľkého Paríža zakázali jazdu dieselových áut starších ako 13 rokov

1.7 2019 15:15

PARÍŽ - V Paríži nesmú od tohto pondelka jazdiť dieselové autá staršie ako 13 rokov. Rozhodla o tom parížska radnica, ktorá sa aj takto snaží bojovať proti znečisteniu ovzdušia v meste.

Otvor článok

Indonézia zatkla údajného vodcu siete Džamáa islámíja, ktorý unikal od roku 2003

1.7 2019 15:20

JAKARTA - Indonézska polícia zatkla muža, ktorý je údajne vodcom siete Džamáa islámíja, napojenej na teroristickú organizáciu al-Káida, a ktorý unikal zatknutiu od roku 2003. V pondelok o tom informoval hovorca štátnej polície Dedi Prasetyo.

Otvor článok

Netradičná pomoc: Hasiči zachránili pred smrťou smädom 2500 holubov

1.7 2019 15:29

PARÍŽ - Francúzski hasiči v nedeľu zachránili 2500 holubov, ktorým hrozila smrť smädom. Informoval o tom v pondelok spravodajský portál Ouest-France.

Otvor článok

Alergie sú štvrtým najčastejšie sa vyskytujúcim ochorením na svete

1.7 2019 15:33

BRATISLAVA – Alergie sú štvrtým najčastejšie sa vyskytujúcim ochorením na svete. Upozornila na to Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Otvor článok

VIDEO: Šorty zverejnil videoklip ku skladbe Anabel

1.7 2019 15:51

BRATISLAVA – Slovenský spevák a rapper Dušan Berky, známy aj pod umeleckým menom Šorty, zverejnil videoklip ku skladbe Anabel.

Otvor článok

Cena zlata je najnižšia za celý rok

1.7 2019 16:46

BRATISLAVA - Cena zlata klesla najvýraznejšie za rok, keďže investori tento drahý kov vypredávali v reakcii na náznaky pokroku v americko-čínskych rokovania o obchode.

Otvor článok

Americké jednotky sa z Afganistanu stiahnu, avšak USA bude mať aj naďalej oblasť pod kontrolou

2.7 2019 06:41

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump je za úplné stiahnutie svojich vojakov z Afganistanu. Tajné služby však podľa jeho slov budú v tejto krajine naďalej aktívne. Okrem iného označil Afganistan za "Harvard pre teroristov".

Otvor článok

OSN je znepokojená z Iránu, ktorý prekročil limit zásob nízko obohateného uránu

2.7 2019 07:08

NEW YORK - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres vyjadril svoje znepokojenie ohľadom Iránu ktorý oznámil, že prekročil limit zásob nízko obohateného uránu. pritom hodnoty jeho prekročenia sú presne stanovené v medzinárodnej jadrovej dohode z roku 2015.

Otvor článok

V súvislosti s nepriaznivým počasím zasahovali hasiči vo viacerých častiach Slovenska

2.7 2019 07:37

BRATISLAVA - Z noci na utorok zasahovali hasiči vo viacerých slovenských krajoch. najviac výjazdov bolo pritom zaznamenaných v Žilinskom a Trenčianskom kraji, kde pomáhali dokopy pri 30 udalostiach. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Otvor článok

Andrej Sekera mení dres, sťahuje sa do Dallasu

2.7 2019 09:24

DALLAS - Andrej Sekera si v NHL zahrá minimálne ešte jednu sezónu. S Dallasom Stars sa dohodol na ročnej zmluve, ktorá mu vynesie 1,5 milióna dolárov. Stars potvrdili tento prestup na svojej ofici´´alnej stranke klubu. Podľa produktivity v nadchádzajúcej sezóne si slovenský reprezentačný zadák bude môcť zarobiť aj o pol milióna USD viac.

Otvor článok

Lisabon zakročil proti voľne opusteným kolobežkám

2.7 2019 10:07

LISABON - Portugalské úrady sa v centre hlavného mesta Lisabon rozhodli zakročiť proti pohrome, za ktorú miestni obyvatelia označujú opustené elektrické kolobežky, povaľujúce sa na chodníkoch.

Otvor článok

Gruzínske rekreačné strediská zahrnula panika, nevedia ako prežijú bez ruských turistov

2.7 2019 10:10

KOBULETI – Ruský prezident Vladimír Putin podpísal dňa 21. júna dekrét o zákaze leteckej dopravy pre všetkých ruských občanov, ktorí by chceli letieť do Gruzínska. Moskva sa po útoku na zástupcu Štátnej dumy Sergeja Gavrilova v Tbilisi rozhodla prerušiť všetky lety z Ruska do tejto krajiny. Následne sa v Gruzínsku začali konať anti-ruské protesty.

Otvor článok

Aj o klimatizáciu v aute sa treba dôsledne starať

2.7 2019 11:22

BRATISLAVA - Pri letných horúčavách si už niektorí jazdu v aute bez klimatizácie ani nevedia predstaviť. Pomáha vyhnúť sa dehydratácii, stresu či nervozite za rozpáleným volantom a deťom výrazne uľahčuje cestovanie na dlhé trasy.

Otvor článok

Prezident USA po prvýkrát prekročil hranicu Severnej Kórei

2.7 2019 12:01

SEVERNÁ KÓREA - Po prvýkrát v histórii nastala situácia, že prezident Spojených štátov amerických vstúpil na územie Severnej Kórei. Donalda Trumpa privítal Kim Čong-un v blízkosti demilitarizovanej zóny na hranici s Južnou Kóreou.

Otvor článok

V Bratislave pribudne už onedlho škôlka pre vyše 100 detí

2.7 2019 12:50

BRATISLAVA - V bratislavskom Novom Meste na Teplickej ulici vyrastie nová materská škola pre 100 detí. Samospráva vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa, ktorý novú škôlku následne aj postaví.

Otvor článok

V dnešných hodinách zasadol v Štrasburgu novozvolený Európsky parlament

2.7 2019 13:21

ŠTRASBURG - Poslanci v poradí deviateho zloženia Európskeho parlamentu (EP) počas dnešného dňa oficiálne vstúpili do svojej funkcie. V zákonodarnom zbore EÚ sa ocitli poslanci 190 politických strán zo všetkých 28 členských štátov únie.

Otvor článok

Finalistka poslednej Superstar predstavila singel a videoklip ku svojej novej piesni

2.7 2019 14:01

BRATISLAVA - Pôvabná tmavovláska Karmen Pál-Baláž prichádza po úspešnom hite Anjel s novým singlom Nádej, ku ktorému pridáva aj videoklip, nakrútený v kaštieli v Ivanke pri Dunaji.

Otvor článok

Po Froomovi nebude na Tour de France štartovať ďalšia veľká hviezda

2.7 2019 14:46

BRATISLAVA - Víťaz 30 etáp na najprestížnejších etapových pretekoch bude tento rok v pelotóne 106. ročníka chýbať. Tím Dimension Data 34-ročného Brita nevybral do záverečnej osemčlennej nominácie. Dôvodom tentoraz nie je žiadne zranenie, ale chýbajúca forma.

Otvor článok

Štáty OPEC+ sa dohodli na predĺžení programu znižovania ťažby o deväť mesiacov

2.7 2019 15:32

VIEDEŇ - Členské štáty Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a krajiny mimo ropného kartelu na čele s Ruskom sa dohodli na predĺžení programu o znižovaní produkcie o ďalších deväť mesiacov.

Otvor článok

Každú minútu zmizne amazonský prales vo veľkosti futbalového ihriska

2.7 2019 15:38

BRATISLAVA - Každú minútu zmizne podľa satelitných záberov amazonský dažďový prales s rozlohou približne jedného futbalového ihriska.

Otvor článok

Nebezpečenstvo vzniku požiarov v prírode sa v Bratislave opäť zvýšilo

2.7 2019 16:11

BRATISLAVA – Hasiči vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v Bratislave.