Cena zlata je najnižšia za celý rok

NETKY.SK • 1 Júl 2019, 16:46 • 2 min
Cena zlata je najnižšia za celý rok

BRATISLAVA - Cena zlata klesla najvýraznejšie za rok, keďže investori tento drahý kov vypredávali v reakcii na náznaky pokroku v americko-čínskych rokovania o obchode.

slovakia

left justify in out

Zlato, ktoré je zvyčajne považované za bezpečné aktívum v časoch neistoty, v pondelok oslabilo o 2 percentá na 1 382 USD za uncu. Ide o jeho najväčší prepad od júna 2018.

 

Väčší optimizmus v súvislosti s potenciálnou dohodou o obchode medzi USA a Čínou podporil riskantnejšie aktíva, ako sú napríklad akcie. Informuje o tom portál bbc.com.
 

img


"Zlatu sa zvyčajne darí v období obáv o ekonomický rast, obáv z volatility na trhu alebo keď si trhy myslia, že udalosti sa dostávajú spod kontroly," uviedol Russ Mould zo spoločnosti AJ Bell.

 

"Obchodná dohoda by riešila všetky tieto tri problémy a trhy radi prijímajú názor, že dohoda sa blíži," dodal. Iné bezpečné aktíva, vrátane japonského jenu a švajčiarskeho franku v pondelok tiež oslabili.

 

(1 EUR = 1,1349 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies