V Bratislave pribudne už onedlho škôlka pre vyše 100 detí

NETKY.SK • 2 Júl 2019, 12:50 • 2 min
V Bratislave pribudne už onedlho škôlka pre vyše 100 detí

BRATISLAVA - V bratislavskom Novom Meste na Teplickej ulici vyrastie nová materská škola pre 100 detí. Samospráva vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa, ktorý novú škôlku následne aj postaví.

slovakia

left justify in out

V škôlke vzniknú štyri triedy a jedáleň, kde sa naraz zmestí 50 detí. Všetky vnútorné a vonkajšie priestory sú navrhované v bezbariérovej úprave.

 

"Predpokladané náklady na vybudovanie škôlky sú takmer 800 000 eur. Výstavba bude financovaná najmä z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Ďalšou zložkou financovania budú štátny rozpočet a peniaze mestskej časti," spresnil hovorca mestskej časti Bratislava Nové Mesto Marek Tettinger.

 

img

 

Vďaka projektu sa podarí zvýšiť kapacity v obecných materských školách v Novom Meste. "V priebehu niekoľkých rokov sme skoro všetky naše škôlky zrekonštruovali, deti sa môžu hrať v bezpečných a zmodernizovaných interiéroch aj ihriskách," podotkol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

 

img

 

Za uplynulých osem rokov pribudli v mestskej časti dve nové materské školy, ďalším dvom škôlkam pribudlo poschodie a ďalšie dve sa rozširovali. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies