Prestupový kolotoč v NBA, Golden State prišli o svoju veľkú hviezdu, Celtics už našli náhradu za Irvinga

NETKY.SK • 1 Júl 2019, 07:59 • 2 min
Prestupový kolotoč v NBA, Golden State prišli o svoju veľkú hviezdu, Celtics už našli náhradu za Irvinga

NEW YORK - Počas noci sa v zámorskej NBA otvoril trh s voľnými hráčmi. Nebolo by na tom nič zaujímavé, ale na listine tzv. "nechránených" sa ocitli veľké mená ako Kevin Durant, Kyrie Irving, Kemba Walker či čerstvý víťaz NBA a MVP play off Kawhi Leonard.

slovakia

left justify in out

Najlepšie si počasprvého dňa prestupov počínal tím Brooklyn Nets, ktorý získal hneď dve superhviezdy. Z Golden State Warriors mieri do newyorskej časti Brooklyn dvojnásobný šampión a NBA play off MVP z rokov 2017 a 2018 Kevin Durant. Nets okrem toho získali aj hvizdneho rozohrávača Celtics Kyrieho Irvinga, ktorý už tiež vie, aké je to byť šampiónom. V roku 2016 Cleveland Cavaliers s LeBronom Jamesom vďaka jeho trojke na konci siedmeho zápasu mohlo oslavovať vytúžený titul. Tieto dve superhviezdy si však s najväčšou pravdepodobnosťou zahrajú až budúcu szónu resp. ku koncu tej nasledujúcej. Kevin Durant totiž po neúspešnom play off absolvoval operáciu nohy a predbežne to vyzerá, že vynechá celú sezónu. 

 

 

Brooklyn sa však posilnil aj v podkošovom priestore. DeAndre Jordan sa v noci takisto upísal klubu. V Nets sa určite teraz očakávajú podobné akcie, aké dokázal vyprodukovať v LA Clippers s Chrisom Paulom. 

 

 

Prvý rozohrávač Nets DeAngello Rusell musel kvôli platovému stropu Brooklyn opustiť. Toho však získalo Golden State ako náhradu za Duranta, i keď je viacmenej isté, že v základnej päťke Warriors sa bude objavovať Stephen Curry. keby sa však Klay Thompson posunul na vyššiu pozíciu, mohol by vzniknúť veľmi obávaný útok. je však možné, že aj Klay bude nakoniec meniť dres už v budúcej sezóne.

 

 

Celtics už nejaký čas vedeli, že Irving si v budúcej sezóne zelený dres už neoblečie. Preto sa agenti mužstva sústredili na získanie rorzohrávača, ktorý by riadil celú ofenzívu Bostonu. V danej situácii získali asi to najlepšie čo mohli, keďže do klubu prichádza jeden z top hráčov ligy, prvý rozohrávač Charlotte Hornets, Kemba Walker. Posledné roky sa Charlotte síce nedarilo prebojova sa do play off, lenže Kembovi sa to so Celtics môže podariť už tento rok. 

 

 

Vody na trhu s voľnými hráčmi rozprúdil aj čerstvý víťaz MVP a víťaz NBA s Torontom Raptors Kawhi Leonard. Svoju zmluvu s kanadským tímom nepredĺžil a už sa dokonca objavuje teória, že by mohol skončiť v LA Lakers s LeBronom Jamesom a ich čerstvou posilou Anthonym Davisom.

 

 

Zaujímavý prestup uskutočnil aj Detroit Pistons, keď sa im podarilo získať Derricka Rosea. Najlmaldší hráč, ktorý kedy získal ocenenie MVP má už najlepšie roky kariéry zrejme za sebou.

 

 

Minulú sezónu sa mu však podarilo skórovať v drese "Wolves" rekordných 50 bodov, takže sa dá očakávať, že pokiaľ sa nezraní, bude pre mužstvo určite platným hráčom. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies