Bizarná situácia preukázala dôslednú pripravenosť juhokórejských zložiek

NETKY.SK • 1 Júl 2019, 12:11 • 2 min
Bizarná situácia preukázala dôslednú pripravenosť juhokórejských zložiek

SOUL - V dnešných hodinách zaznamenal radar juhokórejskej armády v oblasti prísne stráženej demilitarizovanej zóny na hranici s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) zvláštny letiaci predmet. Samozrejme to u kontrolných hliadok vyvolalo poplach.

slovakia

left justify in out

"Neznámy letiaci predmet", tak to pomenovali hliadky v prísne stráženej zóne na Kórejskom polostrove. Ukázalo sa však, že išlo len o kŕdeľ vtákov. Informovalo o tom velenie juhokórejskej armády.

 

 

Armáda pôvodne v krátkom vyhlásení pre novinárov uviedla, že "kontroluje a prijíma opatrenia po tom, ako vojenský radar zachytil neidentifikovaný predmet na oblohe nad demilitarizovanou zónou v strednej časti medzikórejskej hranice v provincii Kangwon".

 

Niektoré miestne zdroje sa domnievajú, že Soul zaktivizoval bojové stíhačky a vrtuľníky. Neznámy predmet totiž mohol byť aj severokórejský vrtuľník letiaci cez hranicu do Južnej Kórey. Velenie juhokórejskej armády tieto informácie nepotvrdilo. Uviedlo iba, že na identifikáciu objektu nasadili nešpecifikované sledovacie zariadenia. Armáda následne potvrdila, že išlo o kŕdeľ vtákov letiaci zo severu na juh. 

 

img

 

Demilitarizovaná zóna medzi dvoma Kóreami je jednou z najstráženejších oblastí na svete. Medzi oboma krajinami dochádzalo v minulosti k občasnej výmene streľby. Po tom, ako KĽDR súhlasila s rokovaniami a svojom jadrovom programe, je situácia v oblasti pokojná. Na jednej strane síce bizarná situácia, no na strane druhej to bol priamy dôkaz toho, ako je hranica veľmi dôsledne strážená.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies