Americké jednotky sa z Afganistanu stiahnu, avšak USA bude mať aj naďalej oblasť pod kontrolou

NETKY.SK • 2 Júl 2019, 06:41 • 2 min
Americké jednotky sa z Afganistanu stiahnu, avšak USA bude mať aj naďalej oblasť pod kontrolou

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump je za úplné stiahnutie svojich vojakov z Afganistanu. Tajné služby však podľa jeho slov budú v tejto krajine naďalej aktívne. Okrem iného označil Afganistan za "Harvard pre teroristov".

slovakia

left justify in out

Je nevyhnutné, aby v Afganistane aj naďalej pôsobili americké tajné služby, pretože túto krajinu pokladá Trump za liaheň teroristov. "Ja to nazývam Harvard pre teroristov," uviedol počas včerajšieho rozhovoru pre spravodajskú televíziu Fox News.

 

img

 

"Chcel som ich stiahnuť," vyjadril sa prezident USA na adresu amerických jednotiek, ktoré sú v Afganistane prítomné od roku 2001. Potom však údajne zaváhal a poslúchol rady vojenských expertov, podľa ktorých je výhodnejšie bojovať proti militantom v Afganistane ako v Spojených štátoch. Túto politiku presadzovala aj administratíva 43. amerického prezidenta Georgea W. Busha.

 

img

 

Trumpove vyjadrenia prišli v čase, keď sa v sobotu v katarskej Dauhe zišli predstavitelia USA a afganského militantného hnutia Taliban, aby začali rokovania, ktorých výsledkom by mal byť mier v Afganistane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona