Lisabon zakročil proti voľne opusteným kolobežkám

NETKY.SK • 2 Júl 2019, 10:07 • 2 min
Lisabon zakročil proti voľne opusteným kolobežkám

LISABON - Portugalské úrady sa v centre hlavného mesta Lisabon rozhodli zakročiť proti pohrome, za ktorú miestni obyvatelia označujú opustené elektrické kolobežky, povaľujúce sa na chodníkoch.

slovakia

left justify in out

Obecné zastupiteľstvo, ktoré dohliada na mestské štvrte v okolí lisabonského Hradu sv. Juraja (Castelo de Sao Jorge) a centra metropoly vybudovaného v 18. storočí, zaviedlo počas včerajšieho dňa finančné pokuty, ktoré sa môžu vyšplhať až do výšky 300 eur, pre spoločnosti, ktorých prenajaté elektrické kolobežky sa budú povaľovať na chodníkoch či iných verejných miestach.

 

img

 

Tieto spoločnosti okrem toho budú musieť uhradiť aj náklady spojené s odpratávaním kolobežiek, ktoré za nich  prípadne budú musieť vykonať mestské úrady.

 

Spôsoby, ako nájsť rovnováhu medzi potrebami chodcov a užívateľmi elektrických kolobežiek, je dilemou aj pre ďalšie európske mestá. Spoločnosti, ktoré prenajímajú elektronické kolobežky v Lisabone, zaplavili počas minulého roka portugalskú metropolu tisíckami týchto strojov. Tie využívajú ľudia najmä na krátke výlety po meste, aby tak odľahčili dopravu.

 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies