Andrej Sekera mení dres, sťahuje sa do Dallasu

NETKY.SK • 2 Júl 2019, 09:24 • 2 min
Andrej Sekera mení dres, sťahuje sa do Dallasu

DALLAS - Andrej Sekera si v NHL zahrá minimálne ešte jednu sezónu. S Dallasom Stars sa dohodol na ročnej zmluve, ktorá mu vynesie 1,5 milióna dolárov. Stars potvrdili tento prestup na svojej ofici´´alnej stranke klubu. Podľa produktivity v nadchádzajúcej sezóne si slovenský reprezentačný zadák bude môcť zarobiť aj o pol milióna USD viac.

slovakia

left justify in out

"Andrej je veľmi skúsený a kvalitný obranca, ktorý spevní naše zadné rady. S jeho príchodom naša sila stúpne a môžeme sa vyrovnať ktorémukoľvek súperovi v lige," povedal o Sekerovi generálny manažér Stars Jim Nill.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Dallas Stars have signed veteran defenseman Andrej Sekera to a 1 year, 1.5 million dollar contract.

Príspevok, ktorý zdieľa Rinkside analysis (@rinksideanalysis),

 

Edmonton 33-ročného obrancu zaradil koncom minulého týždňa na listinu nechránených hráčov s cieľom vykúpiť ho zo zmluvy. Sekera sa tak stal v NHL neobmedzeným voľným hráčom. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 prišiel do Edmontonu pred štyrmi rokmi ako voľný hráč. S Edmontonom sa dohodol na šesťročnom kontrakte. V prvých dvoch sezónach sa zaradil medzi tímové opory a patril medzi najviac vyťažovaných obrancov v mužstve.

 

img

 

Potom však jeho kariéru poznačili nešťastné zranenia. Pred sezónou 2017/2018 musel absolvovať operáciu kolena a odohral len 36 zápasov. Štart minulého ročníka nestihol po tom, ako si v lete pri tréningu roztrhol Achillovu šľachu. Do zostavy Oilers sa vrátil až vo februári, stihol nastúpiť len v 24 stretnutiach, v ktorých si pripísal štyri asistencie. Práve zdravotné problémy boli podľa zámorských médií hlavným dôvodom na rozviazanie spolupráce.

 

"Môj agent mi hovoril, že sa o mňa zaujímajú Dallas aj iné tímy. Stars rokovali veľmi priamo, ponúkli mi kontrakt a nemal som nad čím váhať. Viem, v akej situácii som bol v uplynulých rokoch, ale teraz som zdravotne v poriadku, hral som na majstrovstvách sveta." 

 

img

 

"Urobím maximum, aby som mužstvu pomohol vyhrať čo najviac duelov, som rád, že budem súčasťou tejto zostavy. Viem, že musím presvedčiť, no stále som mladý a chcem hrať hokej, kým to bude možné. Chcem byť pripravený na 120 percent," vyjadril sa Sekera pre klubový web.

 

V minulosti obliekal jeden z našich najskúsenejších obrancov v NHL aj dresy Buffala, Caroliny a Los Angeles. V 707 zápasoch základnej časti nazbieral 236 bodov za 45 gólov a 191 asistencií, v 19 dueloch play off pridal štyri body (2+2).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies