Prudké dažde v Japonsku majú za následok evakuácie tisícok ľudí

NETKY.SK • 1 Júl 2019, 11:25 • 2 min
Prudké dažde v Japonsku majú za následok evakuácie tisícok ľudí

TOKIO - Vplyvom počasia bola počas dnešných hodín viac ako 6 000 Japoncom nariadená evakuácia z príbytkov. Južnú časť krajiny postihli prudké lejaky a situácia už začína byť alarmujúca.

slovakia

left justify in out

Na ostrove Kjúšu, nachádzajúcom sa v južnej časti krajiny, meteorologický úrad varoval pred hustými lejakmi, ktoré budú naďalej pokračovať. Okrem toho tu hrozí aj zosuv pôdy a záplavy z rozvodnených riek.

 

img

 

Úrady vydali príkaz na evakuáciu okolo 6000 obyvateľov v meste Ičikikušikino v prefektúre Kagošima.

Pre južnú časť ostrova Kjúšu predpovedali meteorológovia do utorka rána množstvo dažďových zrážok do 200 milimetrov; do 100 milimetrov predpovedali pre severnú časť Kjúšu, juhozápadný ostrov Šikoku a pre región Kinki (na juhu centrálnej časti ostrova Honšu).

 

img

 

Pred rokom vyvolali prudké lejaky v západnom Japonsku záplavy a zosuvy pôdy, pri ktorých zahynulo vyše 200 ľudí. Bol to najväčší počet úmrtí za posledné tri desaťročia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies